Dolar yükselişe geçti

Dolar yükselişe geçti

Dolar dün 6.89 seviyesine gerilemesinin ardından yeniden yükselişe geçerek 7 TL'nin üstüne çıktı. Bugüne de 7.03 seviyesinden başladı.

Dolar dün 6.89 seviyesine gerilemesinin ardından yeniden yükselişe geçerek 7 TL'nin üstüne çıktı. Bugüne de 7.03 seviyesinden güne başladı.

Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksinde 12 şubattan beri süren düşüş yerini yükselişe bıraktı. ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin yükselişe geçmesiyle birlikte yükselen dolar endeksi doların küresel para birimleri karşısında değer kazanmasını sağlıyor. 

Piyasalarda gözler yarın açıklanacak olan Merkez Bankası'nın faiz kararında olacak. Ekonomistlerin beklentisine göre Merkez Bankası faizi yüzde 17'de sabit bırakacak. Ardından öğle saatlerinden sonra açıklanacak olan döviz mevduat hesap rakamları da piyasanın izleyeceği bir başka veri olacak. Zira Merkez Bankası döviz alım ihalelerine başlamak için ters dolarizasyonun başlamasını önşart olarak sunmuştu. Vatandaşlar geçtiğimiz hafta açıklanan döviz mevduat hesapları rakamlarına göre kasım ayından beri üstüste 2 hafta dolar sattı. 

Euro ise bugüne 8,4926 seviyesinden güne başladı. 

Kaynak: Web Özel