Dolar ve Euro'da son durum

Dolar ve Euro'da son durum

Dolar/TL kuru dün Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun faiz indirimine dair işaretler vermesiyle 8.34 seviyesinden 8.4832 seviyesine kadar yükseldi.

Dolar/TL kuru dün Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun faiz indirimine dair işaretler vermesiyle 8.34 seviyesinden 8.48 seviyesine kadar yükseldi. Bugüne de 8,4832 seviyesinden başladı.

Dün bir konuşma gerçekleştiren Kavcıoğlu, para politikasının etkileyebildiği talep unsurları, çekirdek enflasyon gelişmeleri ve bunların orta vadeli enflasyon hedefiyle uyumlu seyretmesine ilişkin analizler yanında, önümüzdeki dönemde arz şoklarının yarattığı etkilerin ayrıştırılmasına biraz daha fazla ağırlık verileceğini söyledi.

Kavcıoğlu "Küresel merkez bankacılığında, para politikası duruşu belirlenirken, para politikasının etkisi dışında olan kısa vadeli arızi unsurlardan arındırılmış çekirdek enflasyon göstergeleri esas alınır" dedi.

Ağustos ayında çekirdek enflasyon 16,76 olarak açıklanmıştı. Temmuzda ise bu rakam yüzde 17,22 idi. Bu oran TCMB politika faizinden yaklaşık olarak 200 puan altında. Merkez Bankası bu ayki faiz kararını 23 eylül'de açıklayacak. 

Bu söylem değişikliğinin faiz indirimini yaklaştırdığı endişeleriyle dolar kurunun yanı sıra euroda yükselişe geçti. Euro bugün yeniden 10 TL'nin üstünde 10,0276 seviyesinden başladı.

Bugün yurtiçinde açıklanacak önemli veri bulunmuyor. Yurtdışında ise Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklanacak.

Kaynak: Haber Global TV

Dolar ve Euro'da son durum dolar kaç TL euro kaç tl dolar kaç lira