Dolar ve Euro'da son durum

dolar
Dolar ve Euro'da son durum

Piyasaların ve kurların sert dalgalandığı haftanın son gününe dolar/TL 7,9655 seviyesinden başladı.

Piyasaların ve kurların sert dalgalandığı haftanın son gününe dolar/TL 7,9655 seviyesinden başladı.

Geçtiğimiz haftasonu yaşanan Merkez Bankası Başkanı değişimiyle birlikte haftaya 8.40'ın üzerinde başlayan dolar kuru, ekonomi yönetiminden gelen yatıştırıcı açıklamalar ve yerlilerin satışlarıyla birlikte 8 TL'nin altına kadar geriledi. Yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yönetimindeki Merkez Bankası'nın hızlı faiz indirimlerine başlayacağı yönündeki endişeleri taşıyan piyasalar sert dalgalandı ve banka hisselerinde sert satışlar yaşandı. Ancak Başkan Kavcıoğlu, enflasyon ile mücadeleyi kararlılıkla vurguladı. 

Piyasalar yeni kabineye odaklandı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin büyük kongresinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine revizyonuna gideceği beklentileri oluştu. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın "Cumhurbaşkanı yeni bir düzenlemeye gidecektir" ifadesini kullanmıştı. 

Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi de ABD ekonomisinin beklentilerin üstünde toparlandığı ve koronavirüs aşılamasının beklentilerden iyi gittiği gerekçesiyle 91'i aşarak 92,773 seviyesine kadar yükseldi. ABD 10 yıllık tahvili ise yüzde 1,632 seviyelerinde sakin seyir izliyor.

Euro ise haftanın son gününe 9,3877 seviyesinden başladı. 

Bugün piyasalarda Mart ayı reel kesim güven endeksi ve imalat sanayi kapasite kullanım oranı verisi izlenecek. 

Kaynak: Haber Global TV