Damacana su fiyatları 2022 ne kadar? 19 LT su fiyatı

İstanbul
Damacana su fiyatları 2022 ne kadar? 19 LT su fiyatı
su fiyatları

Damacana su fiyatları 2022 yılında da araştırılmaya başlandı. Peki, İstanbul'da damacana suyun fiyatları ne kadar? 19 litre su fiyatı ne kadar?

İçme suyu fiyatları dolar kurundaki hareketlilik nedeniyle aşırı derecede zamlanmıştı. İstanbul Sucular ve Meşrubatçılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Turan Akkaya, suyun temel besin maddesi olarak kabul edildiği için satış fiyatının tarifeye bağlı olduğunu ifade ederek, su fiyatlarına gelen zamlardan sonra satışlarda fahiş zamları önlemek adına yeni tarife hazırlamış olduklarını, kabul edilen rakamların üzerinde satış yapılamayacağını ifade etmişti. Peki, damacana su fiyatları 2022 ne kadar oldu? Damacana sulardan hangisi daha kaliteli? Suyun kalitesi nasıl belli olur?

Akkaya yaz aylarında döviz kurundaki hızlı yükselişin ardından plastik su şişelerine zam geldiği iddiasıyla su fiyatlarına yüzde 60'a yakın zam yapıldığını hatırlattı. O dönem içerisinde de bir açıklama yaparak zamların gerçeği belirtmediğini söyleyen Akkaya, 'Araştırmalarımızda çok fahiş zamlar yapıldığını görmüştük. Tamam pet şişenin hammaddesi ithal ediliyor ama yüzde 60'lara varan zam söz konusu değildi.' ifadelerini kullanmıştı.

su fiyatları

DAMACANA SU FİYATLARI 2022 GÜNCEL LİSTE

2022 yılı damacana su fiyatları resmi olarak açıklanmamış olsa da yüzde 20 - 30 arasında zam gelmiş durumda. 2020 yılında bazı firmalar yüzde 9, bazılarıysa yüzde 10'luk bir oranda zam uygulamıştı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından su fiyatlarının bu oranda artması öngörülüyordu.

İşte 2022 damacana su fiyatları: (Not: Kampanya, il ya da stok yönetimi nedeniyle farklı yerlerde farklı fiyatlar uygulanabilmektedir, bilinen en yüksek fiyat baz alınmıştır. Fiyatlar günlük değişebilmektedir.)

BUZDAĞI SU DAMACANA FİYATI

19 litre Buzdağı Damacana fiyatı 25 TL.

Depozito bedeli 70 TL. (Farklı markadan geçiş 50 TL)

Cam Damacana 15 litrelik depozito ücreti 170 TL

SAKA SU DAMACANA FİYATI

19 litre Saka Su Damacana fiyatı 25 TL

19 litre Saka Su depozit bedeli 60 TL

Cam damacana satışı yoktur.

PINAR SU DAMACANA FİYATI

19 litre Pınar Su Damacana fiyatı 27 TL. ( Depozito bedeli 75 TL)

15 litre Cam Damacana fiyatı 32 TL. (Depozito bedeli 150 TL)

FUSKA SU DAMACANA FİYATI

19 litre Fuska Damacana fiyatı 25 TL.

Depozito ücreti 50 TL

ERİKLİ DAMACANA SU FİYATI

19 Litre Erikli damacana fiyatı 31TL.

Depozito ücreti: 65 TL

HAMİDİYE DAMACANA SU FİYATI

19 Litre Hamidiye Damacana fiyatı: 24 TL

SUYUN PH DEĞERİ NEDİR?

pH suyun asidik, bazik veya natürel olup olmadığını belirtir. 1 ila 14 arasında değişkenlik gösteren bir skalada 7 natürel, 7'nin altı asidik ve 7'nin üstü de bazik veya alkalin olarak isimlendirilir.

Nötür su pH = 7
Asidik su pH <7 (7den küçük)
Evsel kullanım pH 6.5 – 8.5

Damacana su fiyatları 2022 ne kadar? 19 LT su fiyatı 19 litre su fiyatı ne kadar? Buzdağı Damacana fiyatı Saka Su damacana fiyatı Pınar Su Damacana fiyatı Fuska Damacana fiyatı Erikli damacana fiyatı Hamidiye Damacana fiyatı