Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve enflasyon değerlendirmesi

HABER MERKEZİ
Ekonomi haberleri Enflasyon son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya-İtalya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan "Faizde atacağımız adımlarla enflasyonu son çeyrekte çok daha olumlu bir konuma taşımış olacağız." dedi.

Son Dakika Haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya-İtalya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ERDOĞAN'DAN ENFLASYON MESAJI

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Yılın son çeyreğini bekleyeceğiz. Yılın son çeyreğinde inşallah bunlar tam manasıyla görünecek. Şu anda işi sıkı tutuyoruz. Ama bütün mesele yine geliyor, faiz olayına dayanıyor. İnşallah faizde atacağımız adımlarla enflasyonu son çeyrekte çok daha olumlu bir konuma taşımış olacağız. Nitekim ekonomide dengelenmeye yönelik politikalar meyvelerini veriyor. Cari işlemler açığı önemli ölçüde azaldı. Mayıs itibarıyla yıllık ihracatımız 260 milyar doları aştı. İthalatımızdaki düşüş aynı şekilde sürüyor. Merkez Bankası rezervlerimiz 146,2 milyar dolarla tarihimizin en yüksek seviyesine çıktı. Rezervlerdeki artış devam edecek. Hayat pahalılığını tetikleyen sebeplerden olan fahiş fiyat artışları ve fırsatçılıkla mücadelemizden de taviz vermiyoruz. Milletin aşına ve ekmeğine kan doğrayanlara göz açtırmayacağız. Bu kritik süreci bir taraftan mali disiplini koruyup, kamuda tasarrufu teşvik ederek, diğer taraftan denetimleri artırarak hassasiyetle yürüteceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve enflasyon değerlendirmesi - Resim : 1