Credit Suisse'te tarihi sızıntı! 100 milyar dolar ve 18 bin banka hesabı

Credit Suisse'te tarihi sızıntı! 100 milyar dolar ve 18 bin banka hesabı

İsviçreli banka Credit Suisse'nin 100 milyar dolarlık varlığa sahip 18 bin banka hesabının çalındığı iddia edildi. Ancak banka iddiaları reddetti. Çoğu hesabın eski olduğunu ve kapandığını açıkladı

İsviçreli banka Credit Suisse'nin 100 milyar dolarlık varlığa sahip 18 bin banka hesabının çalındığı iddia edildi. Ancak banka iddiaları reddetti ve çoğu hesabın kapandığını açıkladı. 

Bir muhbirin sızdırdığı bilgiler New York Times gazetesi'nin haberine göre 1940'tan bugüne açılmış hesapları kapsıyor. Çoğu hesap kapalı olmasına rağmen bazılarının halen açık kaldığı ifade ediliyor. 

Banka yaptığı açıklamada çalınan hesapların yüzde 90'ının kapatıldığı ya da kapanma sürecinde olduğu ve bu hesapların yüzde 60'ının 2015'ten önce kapatıldığı belirtildi.

Banka halen açık olan hesapların ise incelendiğini belirtti.

Credit Suisse ile ilgili bilgileri bir Alman gazetesine sızdıran muhbir ise İsviçre’deki banka gizlilik kanunlarının etik dışı olduğunu ve bu kanunun İsviçre bankalarının vergi kaçakçılarının ana iş ortağı olmasına yardım ettiğini söyledi.

New York Times'da yer alan habere göre, Venezuela'nın petrol şirketi Petroleos de Venezuela'da yolsuzluğa bulaşan kişilerin 270 milyon dolarlık 25 hesap da çalınan bilgiler arasında. 

Kaynak: Haber Global TV

Credit Suisse banka hesabı yatırım