Coinbase, BTCTurk'e talip mi oldu?

Ekonomi haberleri
Coinbase, BTCTurk'e talip mi oldu?

Mergermarket sitesinin haberine göre, Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase, BTCTurk'e talip oldu. Haberlere göre, BTCTurk 3 milyar dolarlık değerleme üzerinden satın alınacak.

Mergermarket sitesinin haberine göre, Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase, BTCTurk'e talip oldu. BTCTurk'un 4.5 milyon kullanıcısı bulunuyor. 

Habertürk'ten Rahim Ak'ın satın alma ve birleşme haberleri yapan özel üyelikli Mergermarket sitesine dayandırdığı haberine göre, kaynaklar işlemlerin bir kısmının hisse takası şeklinde yapılandırılabileceğini söyledi. Bu bilgi işlemin nakit yerine Coinbase hissesi verileceği şeklinde yorumlanabilir. Geçen hafta bir ön sözleşme imzalandığı ve anlaşmanın fiyatını etkileyebilecek teknik durum tespitinin sürdüğü de gelen bilgiler arasında. Bazı kaynaklara göre müzakerelerin ilk günlerinde fiyatın 5 milyar dolara kadar ulaştığını, ancak bitcoin fiyatındaki düşüşün ve Türk Lirası'nın devalüasyonunun fiyatı aşağı çektiği belirtiliyor.

BTC Türk'ü satın salması beklenen Brian Armstrong'un serveti 6.6 milyar dolar düzeyinde. Tüm servetini Coinbase'den edinen ABD'li yeni milyarder firmanın halka arz edilmesiyle servetine servet kattı. Coinbase'in piyasa değeri 50 milyar dolar iken Arsmstrong firmanın yüzde 19'unu elinde bulunduruyor.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Kripto para 'Bitcoin ethereum dogecoin coinbase BtcTürk