Çinli firmalar 8.2 milyar dolar kredi arıyor

Çinli firmalar 8.2 milyar dolar kredi arıyor

Korona virüsün etkilerinden dolayı tedarik zinciri bozulan Çinli firmaların toplamda 8.2 milyar dolar kredi arayışında olduğu ifade ediliyor.

Reuters'de yer alan bir habere göre Kaynaklar Çin'de corona virüsün etkilerini azaltmak için 300'den fazla firmanın toplamda 57.4 milyar yuanlık (8.2 milyar dolar) kredi arayışında olduğunu söyledi.

Kıdemli bir ekonomist, yetkililerin şehirleri karantina altına almasının, ulaşım ağlarının kesilmesinin ve insanların toplandığı mekanların kapatılmasının ekonomik büyümenin ilk çeyrekte yüzde 5'ten daha düşük olmasına neden olabileceğini söyledi.

Fabrikaların corona virüs nedeniyle daha uzun süre kapalı kalmasının küresel tedarik zincirini de olumsuz etkileyeceği belirtiliyor.

Kredi talebinde bulunan şirketler arasında paket servis devi Meituan Dianping, akıllı telefon üreticisi Xiaomi araç paylaşım uygulaması Didi Chuxing, yüz tanıma girişimi Megvii Techonology, güvenli internet servisleri sağlayan Qihoo 360 gibi şirketler yer alıyor.

Kaynaklar, talebin çoğunlukla salgının kontrolünde rol oynayan ya da salgından en fazla etkilenen şirketlerden geldiğini belirtiyor. 

koronavirüs Çin Çin ekonomi banka