Borsalardan 2.8 milyar dolardan fazla bitcoin çekildi

bitcoin
Borsalardan 2.8 milyar dolardan fazla bitcoin çekildi

Kripto para piyasaları için de Kara Perşembe olarak kabul edilen 12 Mart'tan bu yana kripto para borsalarından 310 binden fazla bitcoinin çekildiği belirtiliyor. Böylece piyasa değeri 2.8 milyar doları aşan büyüklükteki bitcoin soğuk cüzdanlara çekildi

12 Mart'ta tüm geleneksel piyasalarla birlikte kripto para piyasasında da yaşanan çöküşün ardından "Kara Perşembe" olarak anılmaya başlayan gün, kripto para piyasasında birçok dinamiğin kalıcı olarak değişmesine sebep oldu. Değişen dinamikler ise öncelikle kendisini borsada Bitcoin (BTC) miktarlarındaki büyük değişiklikle gösterdi…

Ortaya çıkan son veriler 12 Mart'tan bu yana 310.000'den fazla Bitcoin'in borsalardan çekildiğini gösteriyor. Yapılan açıklamalara göre çekilen BTC'ler soğuk depolara taşınmış olabilir. Bu da yatırımcıların Bitcoin'lerini uzun vadeli olarak saklamak istediklerini gösteriyor. 

Ayrıca yatırımcıların merkezi platformlara olan güveninin de 12 Mart'taki çöküşle gözle görülür şekilde azaldığını ifade edebiliriz… 

Öte yandan 12 Mart'ta Bitcoin'in büyük bir satış baskısı ile karşılaştığı ve bunun sonucunda fiyatın öncelikle 8.000 dolardan 5.000 dolara ardından da 3.800 dolara kadar hızla çakıldığı göz önüne alındığında yukarıda bahsi geçen durumların yaşanması pek de şaşırtıcı olmasa gerek. Ayrıca borsaların bu büyük düşüş sırasında yaşadıkları "teknik sorunlar" da güven azalmasının bir neden, olarak açıklanabilir. 

Dolayısıyla yatırımcılar daha önce yaşanmamış ve benzeri görülmemiş bir şekilde varlıklarının borsalardan çekiyor. Blockchain analiz firmalarının bu konu hakkında yaptığı açıklamalara göre, 310.000 doların üzerini görmüş olan bu çıkış en büyük ve en uzun Bitcoin ve kripto para çıkışını yansıtıyor. Newsbtc'nin haberine göre 126.845 BTC ile Bitfinex, 95.496 BTC ile Huobi ve 95.438 BTC ile BitMEX bahsi geçen konuda başı çekiyor. 

Yatırımcıları varlıklarını borsalardan çekmeye iten iki önemli faktör olabilir: Öncelikle borsalarda yaşanan "teknik sorunlar" bu durumun fitilini ateşlemiş olabilir. Bununla birlikte Bitcoin'in iyi performans göstermeye başlamasıyla yatırımcılar stratejilerini uzun vadeli yatırım yönünde değiştirmiş olabilir. 

Her iki durumda da blok ödülü yarılanması sonrası artan işlem süreleri ve işlem masrafları ile birlikte (geleneksel sistemle karşılaştırıldıklarında işlem ücretleri hala çok düşük ve işlem süreleri hala çok kısa) yatırımcılar bir süre daha fonlarını kendi soğuk cüzdanlarında tutmaya devam edebilir.