Borsa İstanbul tarihi zirvesini güncelledi

Borsa İstanbul tarihi zirvesini güncelledi

Güne yüzde 0,4 değer kazanarak, 1.329,29 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesinden başlayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, gün içerisinde bu zirvesini geliştirmeye devam ediyor.

Borsa İstanbul, yeni haftaya önceki kapanışa göre 5,34 puan ve yüzde 0,40 değer kazanarak, 1.329,29 puanla rekor seviyeden başladı. Açılışın ardından devam eden alım emirleriyle birlikte BİST 100 tarihi zirvesini 1,334 puana kadar taşıdı. Saat 14:49 itibariyle de 1.331 puanda.

Geçtiğimiz haftanın en hareketi hisselerini içinde barındıran BİST Bankacılık endeksi yüzde 0,12 düşüşle açılmasının ardından gün ortasına yüzde 1,13 kayıpla girdi. 

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ekonomide yeni dönem" vurgusu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın beklentiler doğrultusunda politika faizini yüzde 15'e yükselmesi ile hafta boyunca Türk lirası varlıkların pozitif ayrıştığı görüldü.

Yükselen döviz kurları Borsa İstanbul daha yüksek tepe zirvelerini test etmesini engelliyor. 

İlaç şirketi AstraZenaca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen corona virüs aşının üçüncü aşama klinik verilerine göre yüzde 70 koruma sağladığı duyuruldu. Bu duyuru Avrupa borsalarında yükseliş sağladı. ABD Endeks vadeli kontratları da ABD borsalarının yükselişlerle açılacağını işaret ediyor. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Borsa İstanbul borsa endeks