Bitcoin sıçradı! Kripto parada umut ışıkları

Ekonomi haberleri bitcoin Ethereum
Bitcoin sıçradı! Kripto parada umut ışıkları

Uzun bir süredir soruşturmalar, kripto para borsası batışları, iflaslarla gündeme gelen kripto parada umut ışıkları doğdu. Bitcoin 29 bin direncine yaklaştı

Uzun bir süredir soruşturmalar, kripto para borsası batışları, iflaslarla gündeme gelen kripto parada umut ışıkları doğdu. Bitcoin 29 bin direncine yaklaştı.

Son olarak dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance'ın hem ABD hem de Avrupa'nın bazı bölgelerinde soruşturmalara uğraması kripto paraya olan ilgiyi kaybettirmişti. Kripto borsalardaki işlem hacimleri de covid dönemi öncesine gerilemişti. 

Ancak son 2 gündür yaşanan gelişmeler kripto paralara ilgiyi yeniden artırdı. 10 trilyon dolardan fazla varlığı yöneten Blackrock şirketinin bitcoin ETF başvurusunda bulunması, Deutsche Bank'ın dijital varlık saklama hizmeti için başvuruda bulunması gibi haberler Bitcoin'in nisan ayından beri en yüksek seviyeye ulaşmasını sağladı. 

Bitcoin 28,869.29 dolara ulaştı. Son 7 günlük yükselişi de yüzde 12 oldu. En yüksek hacimli ikinci kripto para Ethereum'un son 24 saatlik yükselişi yüzde 5 oldu. Ethereum'un değeri ise 1,813 dolara ulaştı. 

Solana'nın değeri son 7 günde yüzde 12 yükselişle 16.87 dolar oldu.

Kripto para piyasasının toplam değeri son 24 saatte yüzde 5,75 yükselişle 1 trilyon 140 milyar dolar oldu.

 

'Bitcoin binance coinbase