Bill Gates: Yapay zekayı durdurma çağrıları zorlukları çözmez

Ekonomi haberleri ChatGPT
Bill Gates: Yapay zekayı durdurma çağrıları zorlukları çözmez

Microsoft Kurucusu Bill Gates'den yapay zeka açıklaması geldi. Gates, aralarında Elon Musk'ın da olduğu bir grup iş insanı/bilim insanının "yapay zeka çalışmalarını 6 aylığına durdurun" çağrısına yönelik "Durdurmak zorlukları çözmeyecek" dedi.

Microsoft Kurucusu Bill Gates'den yapay zeka açıklaması geldi. Gates, aralarında Elon Musk'ın da olduğu bir grup iş insanı/bilim insanının "yapay zeka çalışmalarını 6 aylığına durdurun" çağrılarına yönelik "Durdurmak zorlukları çözmeyecek" açıklamasını yaptı. 

Reuters'e konuşan Gates, yapay zeka çalışmalarının duraklatılması yerine gelişiminin en iyi şekilde nasıl değerlendirilebileceğine odaklanılmasının daha iyi olacağını söyledi. 

Gates'in kurucusu olduğu Microsoft, ChatGPT'nin yaratıcısı OpenAI şirketine 10 milyar dolarlık yatırım yapmıştı. 

Şu anda zamanının çoğunu Bill and Melinda Gates Vakfı'ndaki işleriyle geçiren Gates, yapay zekanın en büyük destekçilerinden biri olduğunu söyledi ve ekledi: "İnternet ve cep telefonu kadar devrim niteliğinde bir ürün." 

Gates "Açıkçası bu şeylerin çok büyük faydaları var. Yapmamız gereken zorlukları belirleyerek ona göre gelişmeleri takip etmek gerekiyor" dedi.

 

Kaynak: Reuters

Bill Gates Elon Musk twitter ChatGPT yapay zeka