Bakan Selçuk açıkladı: Ücretleri bakanlık karşılayacak

Bakan Selçuk açıkladı: Ücretleri bakanlık karşılayacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, kurumsal bakım ihtiyacı olan yaşlı ve engellilerin özel huzur evleri, engelli bakım merkezlerindeki ücretlerini bakanlığın karşılayacağını duyurdu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Selçuk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kurumsal bakım ihtiyacı olan yaşlılarımızın ve engellilerimizin gelir durumuna ve engel oranına bakılmaksızın, özel huzurevlerinde ve engelli bakım merkezlerindeki ücretlerini Bakanlık olarak karşılayacağız.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

Ücretsiz izne ayrılan ve Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanamayan işçilerimiz ile 15 Mart sonrasında iş sözleşmesi feshedilen işçilerimize, ücretsiz izinde bulundukları veya işsiz kaldıkları süre kadar aylık 1177 TL gelir desteği sağlıyoruz. 

Kısa Çalışma ödemelerinin hızlı bir şekilde yapılması için uygunluk tespitinin tamamlanması beklenmeyecek.Ön yüzü yukarıda sayfaBeyaz koyu onay işareti İşverenlerimizin beyanı doğrultusunda ödemeler gerçekleştirilecek. 

3 AY BOYUNCA İŞTEN ÇIKARILMAYACAKLAR

İstihdamı korumak için tedbirlerimize yenilerini ekliyoruz. 3 aylık süre boyunca, iyi niyet kurallarına uymayan haller dışında, iş veya hizmet sözleşmeleri feshedilemeyecek."

aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk