Bakan Nebati: Çiftçiye 90 milyar TL'lik destek ödemesi yaptık

Ekonomi haberleri
Bakan Nebati: Çiftçiye 90 milyar TL'lik destek ödemesi yaptık

Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması programında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son 5 yılda çiftçiye 90 milyar TL'lik ödeme yapıldığını açıkladı. Nebati, enflasyon sorunun en öncelikli gündemleri olduğunu belirtti.

Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması programında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son 5 yılda çiftçiye 90 milyar TL'lik ödeme yapıldığını açıkladı.

Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"Tarım sektörünü iklim değişikliğine adapte edecek ve AB'deki politika değişikliğine uyumlu hale getireceğiz. 2022 yılı için 25,8 milyar TL olarak belirlenen tarımsal destek bütçesine hububat üreticileri için 3,2 milyar destek ilave ederek 29 milyar liraya çıkardık. Tarımsal sulamada hibe desteği sunuyoruz.

Öncü göstergeler bu yılın ilk çeyreğinde güçlü büyüme eğilimi gösteriyor. Yatırım yapana, istihdam oluşturana devletin kaynaklarını en etkin şekilde kullandırıyoruz. Kredi kullandırma konusunda çok seçici davranıyoruz. Konut sektörüne yönelik açıkladığımız üç destek paketi hedef odaklı bakış açımızı yansıtıyor. Tüm paydaşlarımızla eş güdüm içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

"ENFLASYON FIRSATÇILARINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Ülkemizde enflasyon ataletini beraberce yeneceğiz. Enflasyonla mücadele en öncelikli konularımızdan biri olarak karşımıza çıkmaktadır, önümüzdeki süreçte enflasyonu kalıcı olarak tek haneye indirmeyi hedefliyoruz. Enflasyon ile mücadele timlerimiz bir çok sektöre ilişkin denetimlerini kesintisiz bir şekilde sürdürüyor. Enflasyonist ortamı fırsatçılığa çevirmeye çalışan kimseye izin vermeyeceğiz. Enflasyon sorununu elbirliği ile çözeceğimizden, kimsenin fırsatçılara göz açtırmayacağından şüphe duymuyorum.

Dünkü toplantılarımızda(Dolmabahçe'de Gıda Sektörü temsilcileri ile birlikte yapılan toplantılar) tek gündem enflasyondu. İş insanlarımızın da ellerini, yüreklerini taşın altına koymaya hazır olduğunu görmekten memnuniyet duyuyorum. Enflasyonu böyle basiretli ve ferasetli iş insanlarımızın da atacağı adımlarla, devlet-millet işbirliği ile çözeceğiz."

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz enflasyon döviz