Bakan Nebati'nin ısrarı: Twitter'dan yazdı, canlı yayında seslendi

Ekonomi haberleri Nureddin Nebati
Bakan Nebati'nin ısrarı: Twitter'dan yazdı, canlı yayında seslendi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dış renklerine "Anadolu", "Gemlik", "Oltu", "Kula", "Kapadokya" ve "Pamukkale" isimleri verilen yerli otomobil Togg'un görsellerini paylaştı. Nebati, Bakan Varank'a ikinci Togg için de bir çağrı yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından ikinci Togg aracına talip olmuştu. Nebati, bu konuda Bakan Varank'a seslenerek bir de paylaşımda bulundu. 

Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı da etiketlediği paylaşımında "Pamukkale, Kula, Oltu, Anadolu, Gemlik... 2. TOGG'u hangi renk vereceksiniz Sayın Varank? Yarın değil hemen şimdi başlasın Türkiye Yüzyılı. Durmak yok yola devam!" ifadelerini kullandı.

Nebati, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında ise, "Her gördüğüm zaman ısraren söylüyorum. Bu 58. yaşındaki bir vatandaşın, Devrim gibi aracı engelleyenlere karşı düşünülen dönemden geçen biri olarak böylesi bir aracın yeni olarak üretilmesi, bugün de benim Hazine ve Maliye Bakanı olarak açılışta bulunmam kadar güzel bir şey olamazdı ama sayın Varank'a baskı yapacağız inşallah, Gemlik istiyoruz. Gemlik'e gözümüzü dikdik" dedi. 

FİYATI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Bakan Nebati canlı yayındaki konuşmasında, Togg'un fiyatını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağını söyledi.

Bakan Varank, bugün açılacak Gemlik Kampüsü'nde üretilecek ilk Togg'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verileceğini, 2'nci Togg için ise Bakan Nebati'den de talep olduğunu belirtmişti.

"BENİ HER GÖRDÜĞÜNDE ISRARLA HAZİNE BAKANI'NA VERİLMESİ LAZIM DİYOR"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, ikinci Togg için şunları söylemişti: “Yoğun telefonlar var. Mesela Hazine Maliye Bakanımız Nureddin Nebati beni her gördüğünde ısrarla, 'Hazine Maliye Bakanı’na verilmesi lazım' diyor. Dolayısıyla burada bir rekabet oluşacak.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da 7. Togg aracına talip olduğunu söylemişti. 

 

Kaynak: AA

Nureddin Nebati Mustafa Varank TOGG