Bakan Kurum'dan Fikirtepe açıklaması: 1 ay süre verildi

İstanbul Murat Kurum
Bakan Kurum'dan Fikirtepe açıklaması: 1 ay süre verildi

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Fikirtepe'de yarım kalan ya da başlamayan dönüşüm projeleri için 1 ay süre verildiğini söyledi.

Fikirtepe Projesi'nin de 2007 yılında başlatılan İstanbul'un en önemli lokasyonlarından biri olduğunu belirten Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşüm ülkemizde terörle mücadele kadar önemli ve siyaset üstü bir mesele. Nerede riskli binası varsa, nerede dönüşmesi gereken bir alan varsa Bakanlık olarak Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 81 ilimizde 83 milyon vatandaşımızı ilgilendiren tüm projelerde vatandaşımızın ve belediyelerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar müteahhitler ve vatandaşlardan kaynaklı sorunlar nedeniyle tamamının bitirilemediğini dile getiren Kurum, Cumhurbaşkanının talimatıyla Bakanlık olarak TOKİ Başkanlığı ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü eliyle bu alanda resen uygulama yapacaklarını bildirdi.

Kurum, "Devam eden müteahhitlere bir ay süre vermek ve inşaatların sürecini izlemek, diğer taraftan devam etmeyen ve bekleyen bugüne kadar başlamamış, başlamış ama fiilen bir ilerleme gerçekleşmemiş alanlara da gidip burada ne yaptıysak Fikirtepe'de de İstanbul'a yakışacak bir projeyi gerçekleştiriyor olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Dün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Fikirtepe'nin terkedilmiş bir yer olarak değil örnek bir şehircilik başarısı olarak anılması için devletin elini taşın altına koyduğunu belirterek, "Yol haritamızı artık belirledik ve ete kemiğe bürünecek şekliyle sürecimizi yürütüyoruz" demişti. 

Kaynak: AA

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum