Avrupa'yı sallayan iflas: Moody's uyardı... "Bazı bankalar..."

Bankalar Ekonomi haberleri Moody's
Avrupa'yı sallayan iflas: Moody's uyardı... "Bazı bankalar..."
Fotoğraf: Reuters

Avusturyalı emlak firması Signa'nın iflasının, başta İsviçre olmak üzere Avrupa'daki birçok bankayı vurması bekleniyor.

Signa'ya kredi veren bankaların kredi kalitesi ve karlılıklarında olumsuzluklar yaşanacağı konuşuluyor.

Moody's'in notuna göre Rene Benko'nun Signa'sının iflası öncelikli olarak İsviçre, Avusturya ve Almanya'daki bankaları olumsuz etkileyecek.

Moody's banka ismi vermekten kaçınırken takipteki krediler ve risk maliyetlerinin bu yılın dördüncü çeyreğinde artması bekleniyor. Signa'nın banka kredilerinin çoğu teminat altına alınmasına rağmen kredi derecelendirme kuruluşu Moody's varlık değerinin düşmesine ilişkin endişelerin halen devam ettiğini kaydetti.

Notta "Temel rehinli varlıkların değerlemelerindeki düşüş ek riskler anlamına geliyor ve temerrüde düşmüş kredilerle ilgili potansiyel kayıpları artırıyor" denildi.

Signa Holding'i finanse eden bankalar arasında en çok öne çıkanı Julius Baer. Credit Suisse'in de holdinge on milyonlarda dolar kredi verdiği konuşuluyor. Bu da Credit Suisse'le entegre olan UBS'i de olumsuz etkileyecek. İddiaya göre Credit Suisse, Rene Benko'ya 2020'de 100 milyon İsviçre frangı değerinde kredi verdi.

Geçen mart ayında Credit Suisse'i alan UBS ise bu durumdan çok rahatsız. Benko ile hiçbir zaman iş yapmak istemeyen UBS ister istemez bu problemin bir parçası haline gelmiş oldu.

Öte yandan Julius Baer'in ise 606 milyon İsviçre Frangı gibi bir krediyi Signa'ya verdiği iddia ediliyor.

Kaynak: Haber Global TV