Avrupa'da Signa depremi sürüyor: Üç şirketi daha iflas başvurusu yaptı

Ekonomi haberleri Avrupa
Avrupa'da Signa depremi sürüyor: Üç şirketi daha iflas başvurusu yaptı
Fotoğraf: Reuters

Avusturya merkezli emlak grubu Signa'ya ait 3 şirket daha iflas başvurusunda bulundu.

Almanya Berlin'de faaliyet gösteren Signa Financial Services, SIGNA REM German Rent ve SCAx, Berlin'deki Charlottenburg Bölge Mahkemesi'ne iflas başvurusunda bulundu. Avukat Torsten Martini geçici iflas yöneticisi olarak atandı.

Martini geçtiğimiz hafta başında Signa Real Estate Management Almanya'nın da geçici iflas yöneticisi olarak atanmıştı.

Signa Holding ise 29 Kasım'da Avusturya'nın başkenti Viyana'da iflas başvurusunda bulunmuştu.

İflas başvurularının ardından Viyana Ticaret Mahkemesi tarafından Yeniden Yapılanma Yöneticisi olarak atanan Christof Stapf, Viyana'da yaptığı açıklamada holding devam eden önemli maliyetlerinin olduğunu belirtmişti.

Avrupa’nın önde gelen emlak ve perakende holdinglerinden biri olan Signa, küresel ekonomik kriz nedeniyle iflasını istemişti.

Signa'nın borçları Financial Times'da yer alan habere göre, 2022 sonundaki 2 milyar Euro'dan 2023 yılındaki eylüle kadar 5 milyar Euro'ya yükseldi.

Moody's tarafından yayınlanan bir rapor, söz konusu gelişmenin Avusturya, Almanya ve İsviçre'deki bazı bankaların kredibilitesini etkileyeceğini açıkladı.

Avrupa Merkez Bankası'nın, uzun bir süre zorluklarla karşılaşması beklenen Euro Bölgesi'nin gerileyen ticari emlak piyasasına ilişkin endişeleriyle de örtüşüyor. ECB, bu durumun sektörde yer alan finansal kurumlar ve yatırımcılar için önemli riskler oluşturabileceği uyarısında bulundu.

Signa'nın Almanya Frankfurt ve Münih'teki iki iştiraki de Berlin'dekilerden önce iflasını açıklamıştı.

Signa Holding, New York'un simgelerinden olan Chrysler gökdeleninin sahibi.

 

Kaynak: Haber Global TV