Avrupa Birliği, 2022'de 22,4 milyar euroluk elektrikli araç ihraç etti

AB Elektrikli Otomobil Ekonomi haberleri Dünya haberleri Gündem haberleri
Avrupa Birliği, 2022'de 22,4 milyar euroluk elektrikli araç ihraç etti

Avrupa İstatistik Ofisi, 2022'ye dair elektrikli ve hibrit otomobil ticareti verilerini yayınladı. AB, konu olan yılda toplam 22,4 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracatı, 37 milyar euro ithalatı gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, geçen yıl toplam 22,4 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracatı gerçekleştirdi.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), AB üyesi ülkelerin 2022 yılı elektrikli ve hibrit otomobil ticaretine ilişkin verileri yayımladı.

Verilere göre, AB ülkeleri 16 milyar euroluk hibrit, 12,6 milyar euroluk elektrikli ve 8,4 milyar euroluk fişli hibrit araba ithal etti. Böylece, AB geçen yıl çeşitli türlerdeki elektrikli otomobillerin ithalatına toplam 37 milyar euro harcadı.

AB'nin elektrikli otomobil ihracatı ise ithalatını geride bıraktı. Üye ülkeler 28,5 milyar euroluk hibrit, 22,4 milyar euroluk elektrikli ve 8,1 milyar avroluk fişli hibrit otomobil ihraç etti. AB ülkelerinin çeşitli türlerde elektrikli otomobil ihracat toplamı da 59 milyar euroyu buldu.

AB'DEN ALİEXPRESS'E BASKI

AB Komisyonu, Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında AliExpress'e resmi bilgi talebi gönderildiğini açıkladı.

Açıklamada, AliExpress'ten özellikle sahte ilaçlar gibi yasa dışı ürünlerin çevrim içi yayılmasıyla ilgili tüketicileri korumaya yönelik yapılan risk değerlendirmeleri ve buna karşı alınan önlemler hakkında bilgi istendiği kaydedildi.

AliExpress'in talep edilen bilgileri 27 Kasım tarihine kadar Komisyona sunması gerektiğine işaret edilen açıklamada, Komisyonun bir sonraki adımı, alacağı yanıta göre değerlendireceği ifade edildi.

Açıklamada, bilgi talebine yanlış, eksik veya yanıltıcı cevap verilmesi halinde Komisyonun para cezası uygulayabileceği belirtildi.

AB'nin AliExpress'i "Çok Büyük Çevrimiçi Platform" olarak tanımladığı hatırlatılan açıklamada, bu çerçevede AliExpress'in, yasa dışı ve zararlı içeriğe karşı katı kurallara uyması gerektiği bildirildi.

 

Kaynak: AA