AtlasGlobal Havayolları iflas başvurusunda bulundu

AtlasGlobal Havayolları iflas başvurusunda bulundu

AtlasGlobal iflas başvurusunda bulundu. Yapılan açıklamada "Çalışanların tazminatı ve yolcuların bilet ücretlerinin geri ödemesi yapılacak." denildi

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle geçtiğimiz günlerde uçuşlarına ara verdiğini duyuran AtlasGlobal Havayolları iflas başvurusunda bulundu. 

AtlasGlobal Havayolları Kurumsal İletişimi, Milliyet'te yaptığı açıklamada, "AtlasGlobal Havayolları adına iflas başvurusu yapıldı. Çalışanların tazminatı ve yolcuların bilet ücretlerinin geri ödemesi yapılacak. Ödeme tarihleri belli değil hukuk departmanımız çalışıyor" ifadeleri kullanıldı. 

ATLASGLOBAL İFLAS ETTİ İDDİASI

AVRUPA'DA NERELERE UÇUYORDU?

AtlasGlobal Avrupa’da Paris, Amsterdam, Londra, Barcelona, Berlin, Biarritz, Bilbao, Birmingham, Billund, Bükreş, Dublin, Edinburgh, Gothenburg, Kiev, Kopenhag, Lizbon, Lyon, Madrid, Manchester, Marsilya, Montpellier, Nice, Odessa, Oslo, Porto, Prag, Sofya, Stockholm, Toulouse, Viyana ve Zürih’e de hizmet veriyordu.

MADDİ SIKINTILARI AŞAMADI

Türkiye’nin köklü özel havayolu şirketlerinden AtlasGlobal, 2016 yılından itibaren başlayan ekonomik dalgalanma ve İstanbul Havalimanı’ndaki artan maliyetler nedeniyle 26 Kasım 2019 tarihinde uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştı.

ATLASGLOBAL KİMİN?

14 Mart 2001 tarihinde Vural Öger'in şirketi Öger Holding tarafından Atlasjet ismiyle kurulan şirket, bu tarihten, 2006 yılında satışına kadar geçen sürede tarifeli uçuşlar, charter uçuşlar ve kargo taşımacılığı misyonuyla faaliyetlerine devam etti. Bu süreç içerisinde bugün Kültür ve Turizm Bakanı olan Murat Ersoy ve ikiz kardeşi Mehmet Ersoy'un şirketi ETS Tur, Öger'den 2004 yılında almış olduğu hisselerle Atlasjet'te yüzde 50 ortak haline geldi.

Vural Öger, 2006 yılında THY ile haksız rekabet olduğu gerekçesiyle şirket hisselerini satma kararı aldı. Böylelikle Atlasjet'in yeni ortaklık yapısı yüzde 45 Mehmet Ersoy, yüzde 45 Murat Ersoy ve yüzde 10 da o dönem Atlajset'in genel müdürü olan Tuncay Doğaner'in şeklinde oldu.

Buna karşılık en büyük talihsizlik, şirketi satın aldıktan sadece 1 yıl sonra yani 2007'de düşen Atlasjet'e ait Isparta uçağı oldu. Bu kazada 7'si mürettebat 57 kişi hayatını kaybetti.

Atlasjet'in yaşadığı bu talihsiz kazadan sonra şirketin hissedarları arasında da anlaşmazlıklar baş göstermeye başladı. Bir hissedar değişikliği de 2012 yılında oldu. Mehmet ve Murat Ersoy kardeşler Atlasjet ve ETS Tur'da yollarını ayırma kararı alınca, Atlasjet'in tüm hisseleri Ali Murat Ersoy'a geçti. Yani 2012 yılından bu yana Atlasglobal Murat Ersoy'un.

ETS Tur Mehmet Ersoy'da kalırken, Atlasjet ise Murat Ersoy'da kaldı. Yaşanan bu ayrılıktan 3 yıl sonra Murat Ersoy Atlasjet, biraz da hala hatırlanan Isparta kazasının da etkisiyle kurumsal kimliğini değiştirme kararı alarak şirketin ismini AtlasGlobal olarak değiştirdi.

Atlasglobal