Flaş iddia: AtlasGlobal iflas etti, tüm operasyon durduruldu
AtlasGlobal'in iflas ettiği ve bugün itibarıyla faaliyetlerine son verdiği iddia ediliyor. AtlasGlobal uçuşlarından bilet almaya çalışan müşteriler hata ile karşılaşıyor.
Uzun süredir finansal problemler yaşayan AtlasGlobal'le ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Firmanın bugün saat 16.00 itibariyle operasyonlarını sona erdirdiği ve İflas başvurusunda bulunduğu belirtiliyor.
Şirket, personeline yarın işe gelmemelerini istediği ve işe aldığı yeni pilotların eğitiminin yarım kaldığı söylenenler arasında...
İnternet üzerinden AtlasGlobal'le uçmak için bilet almaya çalışan müşteriler hata ile karşılaşıyor.
Öte yandan telefonla ulaştığımız AtlasGlobal çağrı merkezi müşteri temsilcisi, 7 Nisan 2020 tarihine kadar biletleme işlemi yapamayacaklarını söyledi.
ATLASGLOBAL UÇUŞLARINI DURDURDU
Atlasglobal Havayolları, uçuşlarını durdurdu.
26 Kasım'da uçuşlarını askıya alan Atlasglobal 21 Aralık 2019 tarihinde Antalya, Londra, Bağdat, Tel-Aviv, Tahran ve Amsterdam seferleriyle yeniden uçuşlara başlamıştı. Şirket, uçuşlarını durdurma kararı aldı. Atlasglobal karar sonrası son uçuşunu bugün İstanbul-Bağdat seferi ile gerçekleştirdi. Şirket yetkilileri bütün çalışanlarını Florya'daki Genel Müdürlük binasına davet etiği öğrenildi.
ATLASGLOBAL KİMİN?
14 Mart 2001 tarihinde Vural Öger'in şirketi Öger Holding tarafından Atlasjet ismiyle kurulan şirket, bu tarihten, 2006 yılında satışına kadar geçen sürede tarifeli uçuşlar, charter uçuşlar ve kargo taşımacılığı misyonuyla faaliyetlerine devam etti. Bu süreç içerisinde bugün Kültür ve Turizm Bakanı olan Murat Ersoy ve ikiz kardeşi Mehmet Ersoy'un şirketi ETS Tur, Öger'den 2004 yılında almış olduğu hisselerle Atlasjet'te yüzde 50 ortak haline geldi.
Vural Öger, 2006 yılında THY ile haksız rekabet olduğu gerekçesiyle şirket hisselerini satma kararı aldı. Böylelikle Atlasjet'in yeni ortaklık yapısı yüzde 45 Mehmet Ersoy, yüzde 45 Murat Ersoy ve yüzde 10 da o dönem Atlajset'in genel müdürü olan Tuncay Doğaner'in şeklinde oldu.
Buna karşılık en büyük talihsizlik, şirketi satın aldıktan sadece 1 yıl sonra yani 2007'de düşen Atlasjet'e ait Isparta uçağı oldu. Bu kazada 7'si mürettebat 57 kişi hayatını kaybetti.
Atlasjet'in yaşadığı bu talihsiz kazadan sonra şirketin hissedarları arasında da anlaşmazlıklar baş göstermeye başladı. Bir hissedar değişikliği de 2012 yılında oldu. Mehmet ve Murat Ersoy kardeşler Atlasjet ve ETS Tur'da yollarını ayırma kararı alınca, Atlasjet'in tüm hisseleri Ali Murat Ersoy'a geçti. Yani 2012 yılından bu yana Atlasglobal Murat Ersoy'un.
ETS Tur Mehmet Ersoy'da kalırken, Atlasjet ise Murat Ersoy'da kaldı. Yaşanan bu ayrılıktan 3 yıl sonra Murat Ersoy Atlasjet, biraz da hala hatırlanan Isparta kazasının da etkisiyle kurumsal kimliğini değiştirme kararı alarak şirketin ismini AtlasGlobal olarak değiştirdi.