Atlasglobal'de maaş krizi çözülecek mi?

Atlasglobal
Atlasglobal'de maaş krizi çözülecek mi?

Bir süredir maaşını alamadığı öne sürülen pilotların başka hava yolu şirketlerine başvurduğu iddia edildi. Şirketin patronu Murat Ersoy'un ise dün şirket yöneticileriyle bir araya geldiği ve gelişmeleri aktardığı öne sürülüyor

Atlasglobal çalışanları için dün kritik bir gündü. Bir süredir finansal sıkıntılarla mücadele ettiği öne sürülen AtlasGlobal'de dün saat 17.00'de Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy yöneticilerle bir araya gelerek toplantı yaptı. Gelişmeler hakkında bilgi veren Ersoy'un neler söylediği ise merak ediliyor. 

Kokpit.aero'nun haberine göre maaş krizi nedeniyle şirketten çok sayıda pilotun ayrılmak istediği de iddia edildi. Pilotların önemli bölümünün başka hava yolu şirketlerine başvurduğu öğrenildi. Simülatör testleri için gün almaya başlayan pilotların bir taraftan da alacaklarının kalmaması için noter kanalı ile AtlasGlobal'e ihbarname çektiği belirtiliyor. Bu ihbarnamenin amacı, şirketin iflas etmesi durumunda SHGM elindeki teminat mektubunu nakte çevirerek ödeme yapılırken öncelik alabilmek.

Bu arada Atlasglobal, Gürcistan'da başkent Tiflis'e yaptığı seferlerini durdurdu.

Airlineroute'da yer alan habere göre, Atlasglobal'in İstanbul-Tiflis hattında son uçuşunu 9 Kasım'da gerçekleştirdiği ve bu tarihten sonra seferlerini durdurduğu bilgisi verildi. 

Havayolu bu hatta haftada 5 frekans olarak seferler gerçekleştiriyordu.