Asgari ücrette kritik randevunun tarihi belli oldu!

Asgari ücret Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Vedat Işıkhan
Asgari ücrette kritik randevunun tarihi belli oldu!

Son dakika haberine göre; Asgari ücrette ikinci toplantının 19 Haziran'da gerçekleşeceği duyuruldu. Görüşmede Bakan Işılkhan, Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Akkol yer alacak.

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki ikinci toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

Çalışma Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve işçi işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan asgari ücret belirleme komisyonunu ilk toplantısı dün yapılmıştı. 

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TÜRK-İŞ asgari ücret komisyonu üyesi ve Haber-İş Genel Başkanı Veli Solak, “Bayramdan önce bir an önce bitmesini istiyoruz. Resmi belgeler istendi, herhangi bir rakam konuşulmadı. TÜRK-İŞ olarak talebimiz bir an önce bu toplantının bitmesi. Ev kiralarına, hayat pahalılığına göre asgari ücretin güncellenmesini istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı. 

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NET 8 BİN 506 LİRA

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirası brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

Kaynak: Haber Global TV

Asgari ücret Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Türk İş Başkanı Ergün Atalay TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol