Asgari ücret zammında 'yüzde 6' şartı: Mehmet Şimşek’e sunulacak!

Asgari ücret Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Asgari ücret zammında 'yüzde 6' şartı: Mehmet Şimşek’e sunulacak!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücrete yapılacak ara zammı belirleme çalışmalarının ilk toplantısında işveren tarafının masaya yüzde 6 teşvik şartıyla geldiği iddia edildi.

TÜRK-İŞ ve TİSK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda asgari ücret ara zammı için dün bir araya geldi. Toplantıya ait kulis bilgileri paylaşan Sabah yazarı Dilek Güngör, "İşveren tarafı masaya yüzde 6 teşvik şartını koydu. Kabul görürse, masada konuşulan yüzde 30'luk zammın gerçekleşmesi olası görünüyor" dedi.

Güngör, yazısında, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun dünkü toplantısına ilişkin edindiği izlenimi aktararak, "İşveren tarafı masaya yüzde 6 teşvik şartını koydu. Yani işveren maliyetinin azaltılması için asgari ücretin yüzde 6'sı oranında destek istiyorlar. 

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuyu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sunacak. Kabul görürse, masada konuşulan yüzde 30'luk zammın gerçekleşmesi olası görünüyor" dedi.

Güngör, "İşverenin işçi başına brüt asgari ücret rakamının yüzde 6'sı oranında istediği teşvik miktarı 780 TL'ye geliyor. İşte kilit nokta burası... Bakalım işverenin teşvik talebi gerçekleşecek mi?" ifadelerini kullandı.

Basına kapalı gerçekleştirilen dünkü ilk  toplantının ardından açıklama yapan TÜRK-İŞ Heyet Başkanı ve Türk Haber İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, "Bizim TÜRK-İŞ olarak talebimiz Türkiye Yüzyılı'na yakışır biçimde bu toplantının bir an önce bitmesi. 
 Asgari ücretli, çalışan kardeşlerimizin günün şartlarına göre, yaşanan ekonomik krize göre, ev kiralarına göre, hayat pahalılığına göre gündemlenmesini istiyoruz. Resmi belgeler istendi. Açıklama yapacağız. Herhangi bir rakam konuşulmadı" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Asgari ücret TÜRK-İŞ TİSK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı