Ankara-Sivas YHT açılıyor! Bakan Karaismailoğlu: Bilet fiyatlarımızla ilgili sürprizimiz olabilir

Adil Karaismailoğlu Ankara Sivas

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haber Global'de bugün açılışı yapılacak olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattına ilişkin açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, "Bilet fiyatlarımızla ilgili sürprizimiz olabilir" dedi.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Açılış öncesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haber Global'de soruları yanıtladı. 

Karaismailoğlu, "Bizim gurur günlerimizden birisi. Türkiye ulaşım tarihine altın harflarle yazılacak kıymetli bir iş. 405 kilometre uzunluğunda, seyahat süresini 2 saate düşürüyoruz. Çok zorlu bir coğrafyada yapıldı imalatlar. Ağır bir projeydi, zorlu günler geçirdik ama sonunda bitirdik. Hızlı tren konforunu Sivas'a kadar uzatmanın gururunu bütün vatandaşlarımız ile birlikte yaşayacağız" dedi. 

"BİLET FİYATLARINDA SÜRPRİZ OLABİLİR"

Bakan Karaismailoğlu, "Fiyatları açıklayacağız. Bir sürprizimiz de olabilir. Bugün Sayın Cumhurbaşkanlığımız kaptanlığında yola çıkacağız. Akşam tekrar Ankara'ya döneceğiz. Peşinden vatandaşların kullanımına sunacağız. İstanbul'da Sivas'tan daha çok Sivaslı var, kardeşimiz kesintisiz olarak hızlı trenle evine kavuşacak" diye konuştu. 

Kaynak: Haber Global TV

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu