Akbank'ta yaşanan sorun borsaya yansıdı... Negatif ayrışıyor!

Akbank'ta yaşanan sorun borsaya yansıdı... Negatif ayrışıyor!

Akbank'ta 2 gündür yaşanan büyük sorun borsaya da yansıyor. Borsa İstanbul güne pozitif başladı. Bankalar yüzde 0,50 ila 0,80 arasında yükselişler sergilerken Akbank hisseleri yüzde 0,93 geriliyor. Bu da yaşanan sorunun borsaya yansımaya başladığı anlamına geliyor.

Akbank'ta 2 gündür yaşanan büyük sorun borsaya da yansıyor. Borsa İstanbul güne pozitif başladı. Bankalar yüzde 0,50 ila 0,80 arasında yükselişler sergiliyor. Ancak Akbank hisseleri yüzde 0,76 geriliyor. Bu da yaşanan sorunun borsaya yansıması.

Akbank'ta dünden beri yaşanan sıkıntılar halen devam ediyor. Akbank müşterileri web ve mobil uygulamalar üzerinden hesaplarına erişemiyor ve işlem gerçekleştiremiyor. Önce Akbank'ın siber saldırıya uğradığı haberleri çıkarken Akbank bunu yalanladı ve problemin giderilmesi için çalıştıklarını açıkladı. Bu açıklamadan sonra uzun saatler boyunca problem çözülemeyince bu sefer müşterilerin veri endişesi doğdu. Akbank bu sabah bir açıklama daha yayınlayarak verilerin güvende olduğunu, müşteri verilerine dair herhangi bir sıkıntı olmadığını açıkladı. 

 

Ancak bu endişeleri yatıştırmaya yetmedi ve müşterilerin tepkisine neden oldu. #akbank etiketi 40 bin tweet ile Twitter trendler de bir numara yerleşti. 

Bu gelişmeler Akbank'ın borsada işlem gören hisselerine de yansıdı. Borsa İstanbul yüzde 0,30 yükseliş sergiliyor. Banka hisseleri yüzde 0,30 ila 0,80 arasında yükselişler sergilerken Akbank hisseleri yüzde 0,93 gerilemeyle işlem görüyor. 

Kaynak: Haber Global TV

Akbank hisse senetleri Borsa İstanbul borsa