AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu'dan EYT ve asgari ücret açıklaması

AK Parti Asgari ücret EYT 3600 Ek Gösterge

Haber Global canlı yayınına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, 3600 ek göstergenin yanı sıra EYT ve asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Haber Global  Ankara Temsilcisi Işınsu Tezkan Tüz'ün 3600 ek gösterge, asgari ücret, EYT, sağlık çalışanları düzenlemesiyle ilgili sorularını yanıtladı.  

"Temmuz'da memurların maaşında artış olacak mı?" sorusuna yanıt veren Sarıeroğlu, "Temmuz ayında toplu sözleşmemiz yapıldığı zaman ilk 6 ay için yüzde 5 ikinci altı ay için yüzde 7 oranın artışımız ve üzerinde enflasyon farkı verilecekti. Temmuz ayında bu hesaplamalar baştan yapılacak. Enflasyon farkı üzerine eklenmiş olacak. Şuan telaffuz edilen rakamlar en minimum rakamlar. Kamu çalışanlarını mutlu edecek zamlar olacak" dedi. 

ASGARİ ÜCRET VE EYT

Sarıeroğlu, asgari ücrete ara zam beklentisine de değindi: "Sözleşmeli personellerle ilgileri talepler var. EYT konusu gündemde, asgari ücretle ilgili sorular soruluyor. Türkiye her sorunun üstesinden gelecek potansiyele sahip. Çalışma Bakanımız da açıkladı. Tespit ettikleri konularla ilgili çalışmalara masada. İnşallah hayırlı süreç sonuçlar verecek. Asgari ücret kanunla belirlemiş bir konu. Çalışma Bakanımız bu konuyla ilgili bir ilerleme olduğu taktirde onun tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)  için de düzenleme yapılıp yapılmayacağını açıklayan Sarıeroğlu, "Vatandaşımızın bizden beklediği her konuda gündemimizde. Herkes müsterih olsun. Bakan Bey masada dedi. İlerleme sağlandığında mutlaka kamuoyuyla paylaşılacaktır. " ifadesini kullandı. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İLİŞKİN DÜZENLEME

İnşallah Meclis tatile girmeden çıkmış olacak. Önemli oranda maaşlarda artış sağlanmış olacak. 

15 MİLYARLIK SOSYAL YARDIM PAKETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "15 milyarlık sosyal yardım paketi"ne ilişkin bilgi veren Sarıeroğlu, şunları söyledi: 

"Haziran’ın 3. haftasından itibaren sosyal yardımlaşma vakıflarından ve e-devletten başvurular alınacak. Kurban bayramı öncesi ödemeler gerçekleşecek. Gelir testi yapılmayacak. Sosyal yardımdan yararlanan bütün vatandaşlarımız yararlanıyor. Yaklaşık 300 lira ile 750 lira arasında değişen bir rakam onun kriterleri de bakanlık tarafından açıklanacak.

Mevcutta yardım alanlara dönük ek destek olacak. Sosyal yardım almayıp ihtiyaç duyan, gelirinde bir değişiklik olan tüm herkes başvurabilir. Kamu işçileri ve memurlar dışından herkesin başvurusuna açık bir sistemdir. Yeni başvururlarsa alacakları rakam, çocuk sayısı ve gelir testine göre belirlenmiş olacak.

Çocuklarını anaokullarına yazdıran tüm velilerimiz bu sistemden yararlanmayı beyan ettiklerinde ücretsiz eğitim almayı devletimiz tarafından katkı sağlanacak bunun için de 500 milyonluk bir bütçede pay ayırmış durumda."

Kaynak: Haber Global TV

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu 3600 ek gösterge Asgari ücret EYT