Airbus, Fransız ordusu için üretecek: 1,2 milyar euro'luk sözleşme

Fransa
Airbus, Fransız ordusu için üretecek: 1,2 milyar euro'luk sözleşme

Airbus, Fransız Hava ve Uzay Kuvvetleri için A330 Çok Rollü Tanker Taşımacılığı (MRTT) Phénix tankerinin Standart 2 modelini geliştireceğini açıkladı.

Airbus Defence and Space, bu önemli güncelleme ve hizmet desteği sağlamak amacıyla Fransa Silahlanma Genel Müdürlüğü (DGA) ve Havacılık Bakım Yönetimi (DMAé) ile toplam değeri 1,2 milyar euro'yu bulan iki sözleşme imzaladı.

Standart 2 sözleşmesi, MELISSA uydu iletişim anteni ile donatılacak ve elektronik olarak bulanıklaştırılmış ortamlarda ve aşırı hava koşulları da dahil olmak üzere Fransız askeri uydu takımyıldızı SYRACUSE IV'e filonun erişimini sağlayacak. Ayrıca uçağın kendini koruma yeteneklerini de güçlendirecek.

Bu geliştirmelerin bir parçası olarak, A330 MRTT Phénix filosu, yüksek hızlı ve güvenli iletişim yetenekleriyle donatılacak ve hava caydırıcılık bileşenini güçlendirecek. Bağlanabilirlik, Future Combat Air System (FCAS) programının ana odak noktalarından biridir ve çeşitli insanlı uçaklar ve insansız hava araçlarının iş birliği yapacağı bir hava muharebe bulutunun geliştirilmesini içerir.

Kendini koruma kabiliyetleri konusundaki ayrıntılar henüz verilmemiştir. Ancak bu geliştirmeler, Fransız Hava Kuvvetleri A330 MRTT filosunun daha etkili ve güvende hizmet vermesini sağlayacaktır.

Fransız Hava Kuvvetleri A330 MRTT Phénix filosu şu anda 12 uçaktan oluşuyor ve bu güncelleme ve hizmet desteği, bu filonun daha da genişlemesini hedefliyor. Airbus, bu projede Rolls-Royce ile iş birliği yaparak ayrıca filonun 10 yıl boyunca hizmet içi desteği sağlama konusunda ikinci bir sözleşme imzaladı. Bu geliştirmeler, Fransız Hava ve Uzay Kuvvetleri'nin operasyonel kapasitesini artıracak ve uçaklarının gelecekteki görevlerini daha etkili bir şekilde yerine getirmesine yardımcı olacak.

Kaynak: Ajans Bizim

Airbus Fransa