Açılışı Barbie kazandı! Oppenheimer'i neredeyse ikiye katladı!

Ekonomi haberleri
Açılışı Barbie kazandı! Oppenheimer'i neredeyse ikiye katladı!

Bir süredir popüler kültürü meşgul eden ve "Barbenheimer" fenomenini yaratan muhteşem haftasonunda kazanan Barbie oldu! Geçtiğimiz cuma günü gösterime giren Margot Robbie'li Barbie, Christopher Nolan'ın Oppenheimer'i açılış haftasonunda neredeyse ikiye katladı!

Bir süredir popüler kültürü meşgul eden ve sinemaya yeniden can suyu olması beklenen muhteşem haftasonunda kazanan Barbie oldu! Geçtiğimiz cuma günü gösterime giren Margot Robbie'li Barbie, Christopher Nolan'ın Oppenheimer'i açılış haftasonunda neredeyse ikiye katladı!

Greta Gerwig'in yönettiği, Margot Robbie ile Ryan Gosling'in başrolde oynadığı Barbie filmi açılış haftasonunda 155 milyon dolar hasılat yaptı! Barbie'de beklentiler 90 ila 110 milyon dolar arasındaydı. Barbie'nin bütçesi 100 milyon dolar olarak bilinse de geçtiğimiz hafta bütçenin 145 milyon dolar olduğu belirtildi. Böylece Barbie ilk açılış ABD haftasonunda bütçesinden fazla getiriyle kâra geçmiş oldu. Bu rakamlara küresel sinemalardan gelen veriler dahil değil. Ancak Hollywood Reporter'in haberine göre, Güney Amerika ve Avustralya sinemalar da katıldığında toplam hasılatın 182 milyon dolar olduğu söyleniyor.

Christopher Nolan'ın yönettiği Oppenheimer ise açılış haftasonunda 80 milyon dolar hasılat yaptı. Bu "biyografik" film olarak ABD'de en iyi açılışı yapan 3. film oldu. Christopher Nolan'ın biyografik filmi için 80 milyon dolarlık açılışın büyük başarı olduğu yazılıyor. Oppenheimer'in ABD ve küresel sinemalardan gelen toplam açılış haftasonu hasılatı ise 93,7 milyon dolar oldu.

Barbenheimer sinemaya yeniden can suyu oldu ve sinema büyüsünü yeniden hatırlattı.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Barbie Oppenheimer Christopher Nolan