Dolar ve euro'da dalgalanma sürüyor

Ekonomi haberleri

Piyasalar bayram tatiline girmeye hazırlanırken dolar ve euro'daki yükseliş sürüyor. Dolar kuru bu hafta Lira karşısında yüzde 3,04 değer kazanırken, euro ise yüzde 1,14 değer kazandı. Dolar bugüne 17.24 TL'den başlarken, Euro ise 17.60 TL'den başladı.

Bugüne 17.24'ten başlayan dolar kuru 17.30'u aştı! Euro ise 17.66'yı aştı!

Piyasalar bayram tatiline girmeye hazırlanırken dolar ve euro'daki yükseliş sürüyor. Dolar kuru bu hafta Lira karşısında yüzde 3,04 değer kazanırken, euro ise yüzde 1,14 değer kazandı.

Geçtiğimiz haftalarda BDDK'nın şirketlerin ihtiyacından fazla döviz biriktirmesinin önüne geçmek için aldığı kararın ardından dolar karşısında yüzde 7 değer kazanan Türk Lirası kazançlarının yarısını geri verdi. 

Küresel piyasalardaki resesyon endişeleri paranın güvenli limana kaymasını sağladı. Bu güvenli limanda dolar oldu. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi 107.07'yi yani son 20 yılın zirvesini gördükten sonra geri geldi. Dolar endeksi şu sıralarda 106.65'te seyrediyor. 

Dolar bugün diğer para birimleri karşısında kayıplarla başladı. Bunda artan küresel risk iştahı etkili oldu. ABD ve Euro bölgesi borsalarının vadeli endeksleri yüzde 1'i aşan yükselişlerle işlem görüyor. 

Euro ise kan kaybetmeye devam ediyor. Euro bölgesinde gaz arzına ilişkin endişeler ve yüksek enflasyon euro'nun dolar karşısında 20 yılın dibine inmesini sağladı.

Bugün yurtiçi piyasalarda önemli veri bulunmuyor. 

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz