Tam da İslam Memiş'in dediği gibi gram altın önce çakıldı sonra fırladı... 900 lira sınırına dikkat!

İslam Memiş Gram altın
Tam da İslam Memiş'in dediği gibi gram altın önce çakıldı sonra fırladı... 900 lira sınırına dikkat!

Altın ve para piyasalarında dün görülen hızlı düşüşün ardından emtia ve dövizler toparlanma sürecine girdi. Altın uzmanı İslam Memiş, düşüşlerin kalıcı olmayacağını söylemiş ve kritik bir uyarıda bulunmuştu. Tam da söylediği gibi oldu. Peki şimdi ne yapmak gerekiyor? İşte İslam Memiş'in açıklamaları

Altın hızlı düşüşünün ardından biraz toparladı. 30 Mart 2022 günü piyasalarda gram altın 907 liradan, çeyrek altın 1491 liradan, ons altın ise 1924 dolardan satılıyor. 

Dolardaki toparlanma ise sınırlı kaldı. Güne 14.65 liradan devam ediyor. Euro 16,29 lirayken petrol ise 109 dolar seviyesinde.

Piyasalarda dün yaşanan düşüşün ardından Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yorumlarda bulunmuş ve bu düşüşü 1 aydır beklediğini ancak bunun kalıcı olmayacağını söylemişti.

İSLAM MEMİŞ'İN DEDİĞİ GİBİ OLDU

Tam da İslam Memiş'in dediği gibi oldu ve 888 liraya kadar gerilen gram altın yeniden 900'ü aştı. 

Bakın İslam Memiş dün Youtube kanalından yaptığı açıklamada ne söylemişti. İşte Memiş'in yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizdiği o açıklamalar:

"Yaklaşık 1 aydır, bütün sosyal medya hesaplarında döviz, altın, gümüş taraflarında bir köpük fiyatlaması olduğunu, manipülasyon piyasası oluştuğunu söylüyorum.

Merkez Bankaları kontrollü bir biçimde bütün yatırım araçlarını yönlendirmeye devam ediyor. Sabırlı olun, yüksek fiyattan maliyet yapmayın demiştim. 

Bu bir aylık süreç içinde bütün videolarımda sık sık benim param değerli 900 lira seviyesinin üstünden altın almam, 12 liranın üzerinden gümüş almam, 1900 dolar seviyesinin üzerinden ons altın almam. 25 dolar seviyesinin üzerinden de gümüş ons almamı. 14.80 lira seviyelerinden de dolar almam demiştim. Sürüden ayrılanlar, gaza gelenler oldu. 

"GAZA GELENLERE GEÇMİŞ OLSUN"

Yüksekten maliyet yapanlara gaza gelenlere geçmiş olsun. Ancak tabii ki kazanacaksınız. Neden, ne demiştik, bu sene sonunda gram altında 1450, gümüşün gram seviyesinde 20 lira. Problem yok beklemeye devam edin. Ancak önemli olan şu malı alırken niye kazanmıyorsunuz? Tam tersi bir senaryo da olabilirdi. Bir köpük bir balon senaryosu vardı, savaşla da birlikte milleti kandırdılar. Sosyal medya algısıyla yatırımlarına yön verenler, algı operasyonlarıyla duygularıyla hareket edenler, uçacak kaçacak söylemleriyle birikimlerine yazık edenler olmasıydı onlar para kazanamayacaktı. Yüksekten maliyet yapanlar onların eline yağ sürdünüz. Sadece 1 ay sabredemediniz. Önümüzde bir sürü zaman var, 9 ay gibi bir süreç var. 9 ayda daha ne hikayeler duyacağız, göreceğiz. Saçımızı sakalımızı boşuna ağırtmadık. Tezgahta ağırttık. Ne senaryolar ne operasyonlar gördük. Aklıselim olan söz dinler. Birine inanacaksın ve biri çıkıp sana doğruyu anlatmak için gayret gösterecek. Senin yatırımların heba olmasın diye mücadele edecek. Artık kiminle o yola girmişsen. O kişinin kendi tercihiyle alakalı. Manipülasyon piyasasında onların birikimlerini korumak benim vazifemdir. Ancak 2 bin dolar seviyesinde bir köpük oluşturup patlattılar, gram altında 960 lira, patlattılar güm. 

Bu rakamsal değerleri göz önünde bulundurduğumuz zaman nefsimizle değil irademizle mantığımızla hareket edeceğiz.

"MANİPÜLASYONLAR DEVAM EDECEK"

Rusya ve Ukrayna, İstanbul'da görüştü, alt zemin oluşturuldu. Zelenski ile Putin'in bir araya gelmesi için bir yol açtıklarını gördük. Daha önce size ne anlatmıştım, bu süreç bitmez, 2-3 sene kontrollü bir biçimde devam eder demiştim. Bu düşüncemde bir değişiklik yok. Kontrollü biçimde bu süreci devam ettirecekler. Düne kadar şöyle olacak böyle olacak deyip fiyatlarını artırdılar. Bugün görüşme oldu, barışacaklarmış diye fiyatları düşürdüler. Arkadaşlar manipülasyon piyasasındayız. İnsanlara al sat yaptırarak elindeki varlıkları alacaklar. 2020 yılından beri enflasyondan bahsediyoruz. 2023'e kadar enflasyon yıllar. Manipülasyonla insanlar günlük al sat yaptırılarak ellerindeki varlıklar alınıyor. Siz kazandığınızı düşünürken onlar büyük kazanıyor. Bu bir aylık süreç içinde bankaların makas aralıklarını biliyorsunuz.  Ekmek yedirmezler. Sermaye sahiplerinin kim olduğunu bilmiyorsunuz o yüzden bir de gıcık olacağınız bir şey söyleyeyim size. Kısa vadeli al sattan mümkün olduğunca uzak durun. Her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirin. 1 ay sonraki senaryoları gördüğünüz zaman ne demek istediğimi net bir şekilde görebilirsiniz.

GRAM ALTINDA 900 LİRA UYARISI

Fiyatlar çöktü, sert bir şekilde geriledi. Kademeli alımdan bahsediyorum size. Bir anda gömmek satmak değildir. Üç aydır finansal okuryazarlık adı altında birçok videoda anlattım. Gram altın 892. Bir ay önce 960 liraydı. Ortalık alev çemberiydi, savaş vs. Herkes uçacak kaçacak derken, 900 lira seviyesi üzerinde gram altın almayın. İlk kademeli alım yapacağınız gram altın seviyesi 880 lira. Ons altın 2 bin dolar seviyesini kırmışken 1880 dolara düşeceğini söylemek de her babayiğidin harcı değil.

Gümüşün gram fiyatı 12 lirayı kırıyor, bekle. Ons gümüş 25 doları geçiyor, bekle. Gümüşün onsunu 24.40 dolar seviyesinde kademeli olarak aşağıya doğru 4 parça halinde alabiliriz. 24.40'tan 23.80'e. Bu bant aralığında alırım otururum kahvemi yudumlarım. 

Gram altını kademeli alabilirim, bugün de olabilir 890'dan başlayarak alabilirim. Bugün yüzde 25, yarın yüzde 25 alırım. 850-900 lira bant aralığında alırım, kenarda 4 haneli rakamı beklerim, 1450 lira seviyesini beklerim. Bu seviyeyi beklerken yine her ay ayrı bir hikaye göreceğiz. Hani yükselecekti vs. diye. Haniciler var ya, dokuz ayda onların dokuz doğurduğunu göreceğiz. Onlar işin hikaye kısmı. Aklımızla hareket etmeliyiz, malı alırken kazanırız. 900 lira seviyesinin üzerinden almayın. 

"BU FİYATLAR KALICI OLMAYACAKTIR"

Bugün kademeli alım yapan arkadaşlar bu olumlu rüzgarın geçici olacağını düşünmeli. Bu fiyatlar düşüş anlamında kalıcı olmayacaktır. İster alın ister almayın. Şunu net söyleyeyim bugünlerde alımımı yaparım yüzde 25 kademeli alırım, yoluma bakarım. 

Herkes diyecek ki, keşke ben de gümüş alsaydım, keşke benim de gümüşüm olsaydı diyecek. Gümüş yatırım aracı mı diyorlardı geçen yıl, bu yıl kendileri gümüş alıyorlar. Büyük konuşmayacaksın. Gümüşün ilk sahibi olan kazanır. Gümüşün son sahibi değil ilk sahibi kazanır. Gümüş 2022 ve 2023 yıllarında sizin bile hayal edemeyeceğiniz bir seviyede olursa yine yorumlarız. Net bir şekilde söyleyeyim bu fiyatlar kalıcı değil, kademeli bir şekilde al. Bu yalancı bahar esintisi kalıcı değil. Kontrollü bir şekilde bu süreç devam edecek. Maksat insanlara enflasyonu unutturmak. İnsanlar önümüzdeki aylardan itibaren Merkez Bankalarının faiz artışlarına odaklanacaklar. Bakalım yatırımcılar bu kez tuzağa düşecek mi? Enflasyonun olduğu yerde altın ve gümüş kraldır arkadaşlar. Aldın aldın, almadın bekledin, hazır düşük fiyattan aldığını sattın, geçmiş olsun kardeşim. "

islam memiş altın islam memiş gram altın islam memiş ons altın islam memiş dolar islam memiş petrol islam memiş bitcoin islam memiş sterlin islam memiş eurdo dolar paritesi İslam Memiş altın gram altın 'Bitcoin dolar sterlin borsa istanbul jeopolitik riskler