Dolar yavaş yükselişini sürdürüyor. Gözler Fed'de!

Ekonomi haberleri dolar
Dolar yavaş yükselişini sürdürüyor. Gözler Fed'de!

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanacağı güne dolar kuru sınırlı yükselişle 19.47 TL'den başladı. Euro ise 21.47 TL'den başladı. Öte yandan ABD Merkez Bankası(Fed) saat 21:00'da politika faizini açıklayacak.

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanacağı güne dolar kuru sınırlı yükselişle 19.47 TL'den başladı. Euro ise 21.47 TL'den başladı.

TÜİK bugün saat 10:00'da nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Hem Reuters hem de Anadolu Ajansı'nın anketine katılan ekonomistlerin beklentisi enflasyon nisan ayı itibariyle yıllık yüzde 50'nin altına gerilemesi. Hem Reuters hem de Anadolu Ajansı'nın anketlerinde ortak beklenti enflasyonun yıllık yüzde 44'e gerilemesi. Enflasyon mart ayında yüzde 50,51 olarak gerçekleşmişti.

Öte yandan içerde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) 2023 yılının ikinci enflasyon raporunu yayınlayacak. Rapor 4 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 10.30’da sunulacak.

Dışarda ise Merkez Bankalarının faiz kararları var. Bu hafta hem Fed hem de Avrupa Merkez Bankası(ECB) faiz kararlarını açıklayacak.

Sıkı para politikasının işe yaradığını gösteren bir veri geçtiğimiz hafta açıklandı. ABD ekonomisi beklentilerin altında büyüyerek sıkı para politikasının işe yaradığını gösterdi. ABD'de GSYH, bu yılın ilk çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak yüzde 1,1 arttı. Beklentiler yüzde 2 büyüme şeklindeydi.

Bugün Fed TSİ 21:00'da politika faizini açıklayacak. Fed'in yüzde 0.25 faiz artırması bekleniyor. Ancak yatırımcılar dikkatini Fed Başkanı Powell'ın konuşmasına verecek. Fed Başkanı Powell'ın konuşmasında güvercin mesajlar aranacak. 

Avrupa Merkez Bankası ise 4 Mayıs perşembe günü faiz kararını açıklayacak. ECB'nin 50 baz puan faiz artırması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan euro enflasyonu karışık gelmişti. Bu hafta da imalat verileri gelecek. 

Kaynak: Haber Global TV

küresel piyasalar piyasa euro dolar