2022 Mazot gübre desteği ödeme tarihi ne zaman?

Tarım ve Orman Bakanlığı
2022 Mazot gübre desteği ödeme tarihi ne zaman?

Üreticiler, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2022 mazot gübre desteği ödeme tarihleri merakla bekleniyor. Çiftçilere üretimde destek olma amaçlı her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mazot gübre desteği yapılıyor. Peki 2022 mazot gübre desteği ne kadar, ne zaman ödenecek?

Çiftçilerin gündeminde 2022 mazot gübre yardımına dair detaylar yer almaya başladı. Peki 2022 mazot gübre yardımı ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Mazot Gübre Ödemesi sorgulama

Hububat, baklagil dane mısır desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, mazot gübre desteği, sertifikalı fidan üretim desteği, sertifikalı tohum kullanım desteğinden faydalananlar hesaplarını kontrol ederek, ödemelerin yatıp yatmadığını kontrol edebilir.

2022 Mazot ve Gübre Desteği Ne Kadar olacak?

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne ahil olan çiftçilere 2022 yılı için ödenecek tarımsal destekler gübre ve sertifikalı tohum kullanım destekleri belirlendi.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 22 lirası mazot, 20 lirası gübre olmak üzere 42 lira destek sağlanacak. '2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2022 yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı', Resmi Gazete üzerinden yayımlandı.

Mazot Gübre Desteği Ne Zaman Hesaplara Yatırılacak?

Bakanlık tarafından, 2022 mazot gübre yardımının ne zaman yapılacağına dair henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapılır yapılmaz haberimizde tarihlere yer vereceğiz. 

2022 mazot gübre desteği mazot gübre desteği