10 Yunan adasına kapıda vize ile seyahat başlıyor! Detaylar belli oldu

haberglobal.com.tr
yunanistan

Yunan adaları için kapıda vize uygulaması bu ay başlıyor. Peki, uygulama Yunan adalarına talebi etkiledi mi? Kapıda vize için işlemler nasıl gerçekleştirilecek?

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türklere Yunan adalarına seyahat için vize kolaylığının mart ayında başlayacağını duyurmuştu. Peki, uygulama Yunan adalarına talebi etkiledi mi? Yunan adalarına rezervasyonlar başladı mı? Sektör temsilcisi detayları Haber Global Muhabiri Aşkın Şeker'e anlattı.

10 Yunan adasına vize dönemi başlıyor. 1 yıl içerisinde 7 günlük vize alınabilecek. Turizmci Ali Onaran, "Artık martla beraber kapıda vizeye ciddi bir talep artışı var. Benim düşüncem Türkiye'den Yunan adalarına giden sayı bu sene 700-800 binleri bulabilir. Bu bir arz talep dengesi, fiyatlar dengesi. Yunan adalarındaki fiyatların daha uygun olması oraya talebi artırıyor. Bodrum'a tatil talebi belki o tarafa kayacaktır ama bizim kıyılarımız da harika, tahminim güzel bir yaz geçireceğiz" dedi.

YUNAN ADALARINA KAPIDA VİZE İÇİN NELER GEREKLİ?

Onaran, "Buradaki en büyük kolaylık. Sadece, 24 saat gibi kısa süre öncesinden buna ulaşabilmeniz. Kolay şekilde, birçok evrak gerekmeyecek. Sadece pasaport fotokopisi ile, çalışmayla ilgili 1-2 evrakla bazen vizeye ulaşabileceksiniz. Sadece 7 gün ve o ada için geçerli olacak. O adadan başka yerlere geçiş olmayacak. Sakız Adası'na gidecekseniz, sadece orası için alınacak bir vize olacak bu" ifadelerini kullandı. 

Kapıda vize ile Yunanistan'da ziyaret edilebilecek 10 ada:

Sakız Adası

Midilli Adası

Rodos Adası

Samos Adası

Kos Adası

Meis Adası

Patmos Adası

Leros Adası

Kalimnos Adası

Simi Adası