Doların yükselişi sürüyor

Ekonomi haberleri dolar FED Jerome Powell
Doların yükselişi sürüyor

Dolar/TL kuru 26 Mayıs'ta başladığı sessiz yükselişini sürdürüyor. Kur bugüne 32,92 TL'den başladı. Euro ise 35,66 TL'den başladı.

Dolar/TL kuru 26 Mayıs'ta başladığı sessiz yükselişini sürdürüyor. Kur bugüne 32,92 TL'den başladı. Euro ise 35,66 TL'den başladı.

Kur 26 Mayıs'ta 32,11 TL'den başladığı yükselişi bugün 32,92 TL'ye kadar sürdürdü. Böylece kur 26 Mayıs'tan bu yana yüzde 2,52 yükselmiş oldu. 

Beklentilerin altında kalan enflasyon rakamlarının ardından konuşan TCMB Başkanı Fatih Karahan "Tek bir veriye bakarak çıkarım yapmak doğru olmaz." değerlendirmesini yapmıştı. 

TCMB Başkanı Fatih Karahan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, JP Morgan'ın düzenleyeceği yatırımcı toplantısında konuşacaklar. Bakan Şimşek, diğer yandan Türkiye Bankalar Birliği ve TÜSİAD toplantılarında da konuşma yapacak. 

Piyasalar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'de Nato zirvesindeki temaslarına odaklanacak. 

Bugün içerde sanayi üretimi ile işsizlik rakamları takip edilecek. Yarın doların seyri açısından kritik olabilecek ABD enflasyonu açıklanacak. Fed Başkanı Powell'ın geçtiğimiz hafta ECB'nin düzenlediği bir toplantıda yaptığı "Enflasyonun yüzde 2'ye doğru gittiğinden emin olmak istiyoruz." değerlendirmesinden sonra Perşembe günü açıklanacak enflasyon rakamları önemle bekleniyor. ABD'de yıllık enflasyonun yüzde 3.3'ten yüzde 3.1'e doğru hafiflemesi bekleniyor. 

Öte yandan dün ABD Meclisi'nde bir sunum yapan Fed Başkanı Jerome Powell, tek riskin enflasyon olmadığını söyledi. Powell çok az veya çok geç faiz indiriminin ekonomi ve işgücü piyasası için risk oluşturacağı, erken veya çok fazla indirimin ise enflasyondaki ilerlemeyi durduracağı veya tersine döndüreceği uyarısı yaptı.

Yatırımcılar, Fed'in indirimlere eylül ayında başlamasını bekliyor.