Zelenski: Tahıl koridoru için Türkiye ve İngiltere'yle görüşüyoruz

Volodimir Zelenski Rusya Ukrayna Savaşı İngiltere

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna tahılının Rusların baskın olduğu Karadeniz üzerinden ihracatının üçüncü bir ülke donanması tarafından garanti altına alınmasını Türkiye ve İngiltere ile görüştüklerini açıkladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Kiev'de yaptığı basın açıklamasında sonbahara kadar Ukrayna'da 75 milyon tona ulaşan tahılın sıkışıp kalabileceğini belirtti

İhracat koridorunun açılmasının en büyük garantisinin Ukrayna'nın silahlanması yoluyla olacağını vurgulayan Zelenski, şunları ifade etti: 

Sonbahara kadar Ukrayna'da 75 milyon ton tahıl mahsur kalabilir. Tahılın güvenle ihraç edilmesi için gemisavar silahlar istiyoruz.

Türkiye ve İngiltere ile üçüncü bir ülke donanmasının Rusya'nın hakim olduğu Karadeniz'den güvenli geçiş koridorunda yer alması konusunu tartışıyoruz. Ancak en büyük güvenlik garantisi Ukrayna'ya silah desteği vermek."

 

Hem Rusya hem de Ukrayna, dünya buğday ihracatında önemli bir role sahip. İki ülke arasındaki savaş, Ukrayna’dan buğday ihracatının durma noktasına gelmesine neden olurken, buğday arzını olumsuz etkiledi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ukrayna Rusya İngiltere