Yunanistan ile üst düzey temas! Çavuşoğlu mevkidaşı Dendias'la ile bir araya geldi

Yunanistan ile üst düzey temas! Çavuşoğlu mevkidaşı Dendias'la ile bir araya geldi

Slovakya'nın başkenti Bratislava'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'la ayaküstü görüştü.

Küresel Güvenlik Forumu’na (GLOBSEC) katılmak üzere yarın Bratislava’ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile ayaküstü görüştü.

Böylece Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim dönemi sonrası üst düzey yüz yüze ilk görüşme yapılmış oldu.

Çavuşoğlu ve Dendias’ın görüşmede ikili ve bölgesel meselelerin ele alındığı belirtildi.

Yunan mevkidaşıyla yaptığı görüşmede istikşafi görüşmelerin yapılmasında mutabık kaldıklarını ifade eden Çavuşoğlu, " En zor şartlarda bile diyaloğu sürdürmekte fayda olduğunu söyledim" dedi. 

ÇAVUŞOĞLU, MAAS'LA DA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu,  Slovakya’da Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile görüştü. Görüşmede, ikili ilişkiler ile "Doğu Akdeniz", "Libya" ve "Ermenistan'ın saldırganlığı" konularını ele alındı. 

Yunanistan ile üst düzey temas! Çavuşoğlu mevkidaşı Dendias'la ile bir araya geldi - Resim : 1

Görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Çavuşoğlu, “Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'la ilişkilerimizi, Doğu Akdeniz, Libya ve Ermenistan'ın saldırganlığını ele aldık. Yunanistan'ın ve GKRY’nin maksimalist yaklaşımlarla Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerimizi rehin almalarına izin vermeyiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar ile de görüştü. 
 
 

Kaynak: AA

son dakika son dakika haber