Yunanistan'daki orman yangınları sorusu karşısında bakan gözyaşları içinde özür diledi

yunanistan
Yunanistan'daki orman yangınları sorusu karşısında bakan gözyaşları içinde özür diledi

Yunanistan genelinde devam eden yangınlarla mücadeledeki herhangi bir başarısızlık için halktan özür dileyen Başbakan Kyriakos Miçotakis'in ardından Yunanistan Sivil Savunma ve Kriz Yönetim Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias da gözyaşlarına boğularak özür diledi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ülke genelinde devam eden yangınlarla mücadelede yaşanan başarısızlıktan dolayı halktan özür dileyip ve hataların tespit edilerek düzeltileceğine söz vermesinin ardından bir açıklama da Sivil Savunma ve Kriz Yönetim Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias'dan geldi.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Eğriboz Adası'ndaki yangınlara ilişkin basın toplantısı düzenleyen Hardalias, gazetecilerin yangınlarla mücadelede hükümetin yetersiz kaldığına ilişkin sorularını yanıtlarken gözyaşlarını tutamadı. Hardalias, "İstifam başbakanın çekmecesinde" dedi.

Yerel gazete Star.gr'nin yayınladığı görüntülerde, kaybedilen her canın 'kalplere darbe vurduğunu' söyleyen bakan yardımcısı Hardalias'ın halktan özür dilerken ağladığı görüldü. Hardalias, "Kaybedilen her ev hepimiz için bir trajedidir. Ama bildiğim tek şey, son günlerde bu savaşın şiddetlendiği ve günler boyunca hepimiz uykusuz kaldığı" dedi.

Yunanistan'ın Eğriboz Adasında çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor. Eğriboz’daki Mantudi Belediyesi Başkan Yardımcısı Yorgos Stamulis, dün yaptığı açıklamada adanın kuzeyinde devam eden yangının büyük bir felakete dönüştüğünü belirterek 1000 evin tamamen yandığını belirtmişti.

Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası temmuzun son haftalarından itibaren Güneydoğu Avrupa kıyılarında etkili olmuş, bölgede sıcaklık artarken, Cezayir, Tunus, İtalya, Arnavutluk, Yunanistan ve Türkiye'de geniş çaplı orman yangınları çıkmıştı.

Atina Ulusal Gözlemevinin (EAA), Avrupa Uzay Ajansının, Sentinel 2 uydusundan pazar günü alınan görüntülere göre yaptığı değerlendirmede, Eğriboz Adası’nda 460 bin, Lakonia’da 110 bin ve Attika bölesinde de 80 bin dönüm olmak üzere toplam 650 bin dönüm ormanlık alanın kül olduğu hesap edildi.EAA’dan yapılan açıklamada, ülkede birçok noktada yangınların devam ettiği vurgulanarak yanan ormanlık alanın artabileceği değerlendirildi.

Kaynak: Haber Global TV

Yunanistan orman yangınları