Yunan basınından çarpıcı analiz: Deprem tüm gezegeni dondurdu!

Dünya haberleri Kahramanmaraş Depremi
Yunan basınından çarpıcı analiz: Deprem tüm gezegeni dondurdu!

Yunan basını Türkiye'deki şiddetli depreme ilişkin "Türkiye'deki deprem tüm gezegeni dondurdu" analizini yaptı.

Kahramanmaraş merkez üssü olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından Türkiye'de arama-kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Felaketin ardından 9 gün geçmesine rağmen enkazdan halen gelen sesler insanlara umut oluyor.

 Depremle birlikte uluslararası alanda hemen hemen her ülke Türkiye'ye yardım gönderdi. Bunlardan biri de Yunanistan oldu. Yunanistan'dan bir arama-kurtarma ekibi Türkiye'ye geldi.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde de Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da Türkiye'ye geldi. 'Asrın felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'ı ziyaret eden Dendias, depremleri 'tamamen yıkıcı' olarak değerlendirdi.

Yunan Bakan Dendias, depremden etkilenen Adana'ya geçti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Yunanistan Dışişleri Bakanının iki ülke arasındaki gerilime rağmen Türkiye ile dayanışma göstermeyi amaçlayan ziyaretini önemli olarak değerlendirdi. 

Bunun yanı sıra Fransız karikatürist Charlie Hebdo'nun aşağılık karikatürüne karşı Türkiye'ye ilk destek de Yunanistan'dan gelmişti. Yunan gazetesi Kathimerini 'Hepimiz Türk'üz' yazılı bir haberi köşesine taşımıştı.

"TÜM GEZEGENİ DONDURDU"

Yunan basını ayrıca Türkiye'deki yağmacı sorununa da değindi. Yine Kathimerini gazetesi, 'Türkiye'de deprem: Dolandırıcılar insanların acısını istismar ederek para kazanıyor' başlıklı haberinde "Türkiye'deki deprem tüm gezegeni dondurdu" sözlerine yer verdi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Yunanistan Dünya haberleri türkiye kahramanmaraş Kahramanmaraş depremi