Yunan Başbakan ve AB gözlemcileri Yunanistan-Türkiye sınırında

Türkiye'nin sınırı açtığını açıklamasının ardından onbinlerce mültecinin akın ettiği Yunanistan sınırında güvenlik güçlerinin sert müdahalesi sürerken, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakik ve Avrupa Birliği yetkilileri sınırı ziyaret etti

Türkiye'nin Avrupa'ya sınır kapılarını açtığını açıklamasının ardından onbinlerce düzensiz göçmen statüsündeki mülteci Yunanistan sınırına dayandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıkladığı rakamlara göre Türkiye'yi terk eden mülteci sayısı 130 bin 469'u buldu. Yunan güvenlik güçlerinin mültecilerin geçiş girişimlerine karşı müdahaleleri giderek şiddetini artırırken Avrupa'dan ve dünyadan Yunanistan'a birbiri ardına "orantısız güç kullanımına son vermeleri çağrıları geliyor. 

Tüm dünyanın endişeyle izlediği Yunanistan sınır kapısındaki görüntüler Avrupa Birliği'nin kurumlarını da harekete geçirdi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Parlamentosu Başkanı David-Maria Sassoli, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis ile birlikte Yunanistan-Türkiye sınırında yaşananları helikopterle havadan ve daha sonra karadan gözlemledi.

Yunan Başbakan ve AB gözlemcileri Yunanistan-Türkiye sınırında - Resim : 1

Yunanistan