Yumurtaların Escobarı... 3 kıtada yakalanıp 3 ülkede hapis yattı!

Yumurtaların Escobarı... 3 kıtada yakalanıp 3 ülkede hapis yattı!

35 yıl boyunca yırtıcı kuş kaçakçılığı yapan, 3 kıtada yakalanıp 3 ülkede hapis yatan, en son Brezilya'da kanundan kaçan Jeffrey Lendrum Londra'da yeniden binlerce dolar değerinde yırtıcı kuş yumurtasıyla yakalandı.

"Yumurtaların Pablo Escobar'ı" lakabıyla tanınan İrlanda ve Zimbabve asıllı 58 yaşındaki Jeffrey Lendrum 30 yıl boyunca nadir türlerin ve yırtıcı kuşların yumurtasını çalarak ticaretini yaptı. Uluslararası zengin müşterileri için çoğunluğunu yırtıcı kuşların oluşturduğu yumurtaları çalan Lendrum 2018'de İngiltere'nin başkenti Londra'daki Heathrow Havaalanı'nda gümrük memurlarına toplamda 130 bin dolar (776 bin TL) değerinde 19 kuş yumurtasıyla yakalandı. Arama sırasında yumurtaları yuva şeklinde dizayn ettiği beline 'kuluçka' gibi yerleştirdiği anlaşıldı. Satılmadan önce kırılması mümkün olmayan yumurtalar arasında akbaba, şahin, kara çaylak gibi kuşların bulunduğu fark edildi.

BREZİLYA DA İADESİNİ İSTİYOR

Geçtiğimiz yılın Ocak ayında İngiltere'de 3 buçuk yıl hapis cezasına çarptırılan, bugün bir mahkemesi daha görülecek Lendrum, eğer İngiltere iade talebini kabul ederse Brezilya'da hapis yatacak. 2016'da Brezilya'da bir mahkeme, papağan yumurtalarını ülke dışına çıkarırken yakalanan Lendrum'a 4 buçuk yıl hapis cezası vermiş, o ise kaçmıştı. Lendrum, Brezilya'da da aranıyor.

İlk kez 22 yaşında babasıyla yaptığı ufak bir hırsızlık sırasında yakalanmasının ardından ceza alan Lendrum, bugüne kadar Kanada, Brezilya ve İngiltere'de hapse girdi. 

Lendrum 2010'da İngiltere'deki Birmingham Uluslararası Havaalanı'nda göğsüne yapıştırdığı yumurtalarla yakalanmıştı. İngiltere basını tarafından 'Yumurtaların Pablo Escobar'ı olarak anılan Lendrum, daha önce 'üç farklı kıtada' gözaltına alındı. Afrika'nın güneyinde 1965 ile 1978 yılları arasında var olan Rodezya devletinin özel kuvvetlerinde görev yapmış Lendrum, Kanada'da yaptığı bir hırsızlıkta helikopterden halatla sarkarak yuvasındaki yumurtayı çalmıştı. Financial Times gazetesi Lendrum'u 'Dünyanın en büyük kuş soyguncusu' olarak nitelemiş, Traffic sözcüsü Richard Thomas, "Onu bir kahramana dönüştürmeyin" uyarısında bulunmuştu.