Yeni Zelanda'nın ardından Küba da salgının kontrol altına alındığını duyurdu

Yeni Zelanda'nın ardından Küba da salgının kontrol altına alındığını duyurdu

Son 17 gündür koronavirüs vakasının görülmediğini duyuran Yeni Zelanda'nın ardından bir ülkeden daha sevindirici haber geldi. Son sekiz günde koronavirüs kaynaklı can kaybının yaşanmadığı Küba, salgını kontrol altına aldığını duyurdu.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, 8 gündür koronavirüs sebebiyle can kaybının yaşanmadığını söyleyerek, salgınının artık kontrol altında olduğunu açıkladı. Bu duyuruyla birlikte, karantina tedbirlerinin önümüzdeki haftadan itibaren kademeli olarak kaldırılması bekleniyor.

Ancak 28 Mayıs'tan bu yana yeni vakalardaki artışa dikkat çeken Diaz-Canel, "Bu hafta, önceki haftalarla karşılaştırıldığında aktif vaka sayısının ve günlük vaka sayısının arttığı bir haftaydı. Salgının son aşamasındayız. Kalan vakaları nasıl ortadan kaldıracağımıza odaklanmaya devam etmeliyiz, özellikle de herhangi bir kurumun yetersizlik ya da zayıf işleyişiyle alakalı olanları ve toparlanmayı tetikleyebilecek olaylara yol açacak olanları..." açıklamasında bulundu. 

Diaz-Canel, "Her koşulda, önümüzdeki hafta bu aşamaya nasıl yaklaşacağımız ve ne zaman yapabileceğimiz konusunda halkı bilgilendireceğiz" ifadelerini kullandı.

11.2 milyonluk bir nüfusa sahip olan Küba'da salgın nedeniyle 83 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı ise 2 bin 191'de kaldı. 1862 kişi iyileşerek taburcu edildi. Ülkede 244 aktif vaka bulunduğu belirtildi.

Okullar henüz eğitime başlamazken, toplu taşıma da askıya alındı ve kamusal alanda maske takmak zorunlu, ülke sınırları da kapalı tutuluyor.

YENİ ZELANDA'DA KORONAVİRÜS VAKASI KALMADI

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern de bugün koronavirüse yakalanan son hastanın iyileştiğini açıklayarak ülkede aktif vaka kalmadığını duyurdu. Yeni Zelanda Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ülkede 22 Mayıs'tan bu yana yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasına rastlanmadı. Ülke salgına yönelik alınan tedbirlerin 1. seviyeye çekilmesine karar verildi. 

Yeni Zelanda Küba koronavirüs salgın Pandemi Miguel Diaz-Canel