Yasakların kalktığı Danimarka'da 50 bin kişilik stadyum konseri!

Danimarka koronavirüs
Yasakların kalktığı Danimarka'da 50 bin kişilik stadyum konseri!

Danimarka Ulusal Sağlık Kurulu, ülkedeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tamamen kontrol altına alındığını ve bu nedenle bütün önlemlerin kaldırıldığını açıkladı. Önlemleri kaldıran ilk AB ülkesi olan Danimarka'da 50 bin kişiyle stadyum konseri düzenlendi

Danimarka Ulusal Sağlık Kurulu, geçtiğimiz gün Danimarka'da 11 Mart 2020'de başlayan sert Kovid-19 kısıtlamalarının tamamen kaldırıldığını duyurdu. 

Açıklamada, ülke genelinde rekor bir aşılama düzeyine ulaşıldığı ve Kovid-19 salgınının tamamen kontrol altına alındığı vurgulanmış, ayrıca uluslararası kuralların geçerli olduğu havalimanları ve uçaklarda maske takma zorunluluğu ve PCR testi gibi kuralların yürürlükte olacağı ifade edilmişti. 

KONTROLDEN ÇIKARSA KISITLAMALARIN TEKRAR GETİRİLECEĞİ VURGULANDI

Rigshospitalet Hastanesi Bulaşıcı Hastalıkları Başhekimi Jens Lundgren, Danimarka'nın salgına karşı zaferini başlangıçta sert önlemler daha sonrada yüksek aşılama oranına ulaşmasıyla kazandığını söyledi. Ülkede aşılma oranın yüzde 83'e çıktığını kaydeden Lundgren, sonbahar ve kış aylarında salgının kontrolden çıkması durumunda kısıtlamaların tekrar geri getirilebileceğini hatırlattı.

Yasakların kalktığı Danimarka'da 50 bin kişilik stadyum konseri! - Resim : 1

50 BİN KİŞİYLE KONSER

Koronavirüs (Kovid-19) önlemlerinin tamamen kalktığı Danimarka'da 50 bin kişilik stadyum konseri düzenlendi. Danimarkalı post-punk grubu "The Minds of 99" konseri Avrupa'da ilk tam kapanmaların ardından yapılan en büyük stadyum konseri olma özelliğini taşıdı.

Grubun solisti Niels Brandt geçen yıl ertelenen konserin kendileri için ilk başta çok kötü olduğunu ama şimdi bunun telafi edildiğini, hatta daha iyi olduğunu belirterek "Danimarka yeniden açıldığı gün buradayız. Yeni bir rekor kırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Organizatörler ise konserin ülkede yasakların kaldırılmasının bir gün sonrasına denk gelmesinin tamamen şans olduğunu ve bunun bir anlamda kutlamaya dönüştüğünü açıkladı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Danimarka koronavirüs