Will Smith'in PR'cısı Wasson tokat olayını iyi yönetebildi mi?

Oscar
Will Smith'in PR'cısı Wasson tokat olayını iyi yönetebildi mi?
Smith'in attığı tokat uzun bir süre daha konuşulacağa benziyor. Kolaj: Haberglobal.com.tr

King Richard filmi ile "en iyi erkek oyuncu" Oscar'ı alan Will Smith'in sunucu Chris Rock'a attığı tokat çok konuşuldu. Ancak tokat olayı sonrası Smith'in halkla ilişkiler danışmanı O'Sullivan Wasson ile olan diyalogları da ses getirdi. Wasson'un süreci iyi yönetip yönetemediği tartışılıyor.

Bu yıl düzenlenen 94'üncü Oscar Ödül Töreni'ne şüphesiz Will Smith'in, eşi hakkında şakalar yapan sunucu Chris Rock'a attığı tokat damga vurdu. Tokattan 45 dakika sonra 'King Richard' filmi ile 'en iyi erkek oyuncu' ödülünü alırken göz yaşları içinde yaptığı konuşma milyonlar tarafından izlendi. Ancak o gece Will Smith cephesinde en az Will Smith ve Jada Smith kadar konuşulan bir isim daha vardı: Will Smith'in halkla ilişkiler danışmanı Meredith O’Sullivan Wasson. 

Tokat olayına yaklaşık 27 milyon izleyici canlı yayında şahit oldu ve görüntü internette milyonlarca kez paylaşıldı. Törenin diğer konuşulan karelerinden biri ise reklam aralarında Smith ile Wasson'un konuşmaları oldu. Olay sonrası aktör Denzel Washington Smith'i sakinleştiren isim olurken, televizyon reklamları için verilen aralarda Wasson, Smith'in yanına gitti. Wasson ve ekibi, yaklaşık 10 yıldır Smith ile beraber çalışıyor. Lede isimli şirketi ile Reese Witherspoon, Halle Berry ve Will Ferrell gibi diğer Holywood ünlülerinin reklam ve halkla ilişkiler işlerinden de sorumlu. 

Will Smith'in PR'cısı Wasson tokat olayını iyi yönetebildi mi? - Resim : 2
Meredith O'Sullivan Wasson Kaynak: The Lede Company

Yıllardır halkla ilişkiler uzmanları, ünlülerin imaj çalışmalarından sorumlu iken sosyal medyanın hayatımıza girmesi ile iş tanımı değişti. Artık ünlülerin her anı sosyal medya üzerinden canlı yayınlandığından, ani gelişen skandalları idare etmek adına 'kriz yönetimi' becerilerini de konuşturmak zorundalar. Peki bu kimsenin beklemediği krizi Wasson nasıl yönetti? 

'HİKAYENİN PARÇASI OLMAKTAN KAÇINMALIYDI'

Wasson'ın o gece işi hiç de kolay değildi. Bir anda gelişen şiddet olayının yanı sıra, Smith'in çöken imajını da kurtarmak zorunda idi. Keza aynı zamanla rapçi olan Smith, albümlerinde ısrarla küfürlü kelime kullanmayı reddediyordu.

Ancak tokat olayından sonra Chris Rock'a sarfettiği küfürlü cümleleri milyonlar duydu. Wasson'un işi gerçekten zordu. Bu yüzden bir halkla ilişkiler sorumlusunun asla yapmaması gereken bir davranışta belki istemeden de olsa bulundu: Hikayenin bir parçası oldu.

Tellem Grody PR sahibi Suzan Teller, ""PR (halkla ilişkiler) çalışanları hikayenin bir parçası olmamalıdır, bu her PR çalışanının bildiği bir ilkedir. Ama bazen kaçınılmazdır" diyor. Teller, olayların çok ani geliştiğini, bu yüzden Wasson'un suçlanmaması gerektiğini ifade ediyor.

Tören sonrası akılda kalanlardan biri ise "Akademi neden Smith'in ödül almasına izin verdi?" sorusu oldu. Aslında bu konu ile ilgili birçok spekülasyon var. Akademi tokattan sonra Smith'i salondan göndermek istediğini ancak Smith'in karşı çıktığı yönünde beyanat verdi. Smith'in yapım şirketi ise karşı bildiri yayınlayarak Smith'in törene devam etmesinin sorun yaratmayacağının kendilerine bildirildiğini açıkladı. Bazı kaynaklar Chris Rock'un Smith'in kalması istediğinini bazıları da konunun Rock'a hiç sorulmadığını iddia ediyor. Bilinen bir gerçek ise Wasson'un bütün gece Smith'i sakinleştirirken öte yandan tören yapımcıları ile toplantı halinde olduğu idi. 

Eski Hollywood Reporter editörü ve medya kuruluşu Puck'un kurucusu olan Matthew Belloni, 4 isimsiz kaynağa atıfta bulunarak Akademi'nin Smith'den derhal töreni terketmesini istediğini, Smith'in bunu istek değil de öneri olarak algıladığı için töreni terk etmediğini söyledi. Ayrıca Belloni, Wasson'un Akademi ve Smith arasında kalmasının yanlış olduğunu, Akademi yöneticilerinin direkt olarak Smith ile konuşması gerektiğini ifade etti. Belloni "Wasson akademinin değil, müşterisinin isteklerini yapmalı" diyor.

YILDIZLARIN DANIŞMANLARINI DİNLEMEMESİ ACI SONUÇLAR DOĞURABİLİR

Öte yandan iletişim uzmanları, yıldızlarla çalışmanın zor olduğunu da ifade ediyor. Bazen çok ünlü yıldızlar, danışmanlarını dinlemeyi reddedebiliyor. Örneğin Wasson'un o gece Smith'e ödül töreni sonrası tören için düzenlenen partiye katılmaması gerektiğini ve eve gitmesini söylüyor. Ancak Smith Wasson'u dinlemeyerek partiye katılıyor. Bunun gibi olaylar da halkla ilişkiler uzmanlarını zor durumda bırakabiliyor. Yıldızlara nasıl görüneceğini açıklamak danışmanların işi olsa da yıldızların bu tavsiyeleri görmezden gelmesi acı verici sonuçlar doğurabiliyor.

Ödül töreni sonrası Smith'in herkesten özür dilediği Instagram paylaşımı da çok konuşuldu. İyi hazırlanmış bu yazı belli ki bir iletişim uzmanının eseriydi. Halkla ilişkiler uzmanı Evan Nierman, Smith'in inzivaya çekilmesinin aksine göz önünde kalmasının daha doğru olacağı görüşünde. Ancak Nierman'a göre insanlar Smith'in yakın çevresinden değil, direkt kendisinden haber almak istiyor.

Kaynaklar: The Washington Post, Variety

Kaynak: Web Özel

Will Smith Chris Rock