Wagner'in hareketlendiği Rostov'un önemi! Gazeteci Güngör Yavuzaslan anlattı

Wagner Rusya

Gazeteci Güngör Yavuzaslan, Wagner'in 'isyan' çağrısının odağındaki Rostov şehrinin önemini Haber Global'de anlattı.

Rusya'da Wagner silahlı grubu 'isyan' çağrısı yaptı, ülkede teyakkuza geçildi. Peki, hareketlilikte öne çıkan Rostov şehrinin önemi ne?

Gazeteci Güngör Yavuzaslan, Haber Global'de Rostov'a dair değerlendirmelerde bulundu:

"Bu cephede bir isyan. Bir aydır bir gerginlik var. Wagner kendilerine mühimmat verilmediği, birlik sayısının yüzde 60'ın altına düştüğünü söyledi. Prigojin'in suçlayıcı açıklamaları var. Bunun üzerine dün Moskova Savcılığı soruşturma başlattı ve Wagner'de hareketlenme oldu. Moskova ve St. Petensburg'da Wagner binalarına Rus özel kuvvetleri operasyon gerçekleştirdi. Wagner grupları da Rusya toprakları olan Rostov'a hareketlendiğini gördük. Rostov'un içinde Wagner bulunuyor. Kollarına beyaz bandaj takmışlar. Rostov'da Rus askeri birlikleri de var. Rusya'da Ukrayna cephesi gerisinde savaşın yönetildiği yer orası. Süreç orada odaklandı. 

Bu hareketlenme sırasında Rusya'nın bir olağanüstü müdahalesi yok. Rusya, zırhlı birliklerini önemli noktalara sevk ederek önlemler alıyor. İsyanı durdurma operasyonu için Putin'in emrini bekliyorlar benim gördüğüm.

Wagner dedi ki, bazı yerlerde birlikler bize katıldı. Şoygu'nun emrini dinlemiyorlar diyorlar. Rostov'un içindeler bunu diyebiliriz. Yakın bölgelerde de hareketlilik var."

 

Kaynak: Haber Global TV

ukrayna Rusya Wagner isyan rusya son dakika Rusya savaş Rusya Savunma Bakanlığı