Wagner lideri Prigojin hayatta mı? Rus Analist Soloyev: Venezuela'da saklanıyor

Dünya haberleri Wagner Rusya

Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeni Prigojin hayatta mı? Rus analist Valeri Solovey'in iddiasına göre Prigojin, ağustos ayındaki uçak kazasında ölmedi hatta Venezuela'daki Margarita Adası'nda saklanıyor.

İngiliz Daily Mail gazetesi dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı. Rus Analist Valeri Solovey'e göre, Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeni Prigojin ölmedi. Hatta Venezuela'da Margarita Adası'nda saklanıyor.

Solovey, iddialarına dair herhangi bir kanıt sunmadı. Ancak Prigojin'in suikasta hedef olacağına dair önceden uyarıldığını, bu sayede düşen uçağa binmediğini ileri sürdü.

Rus Analist Solovey, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Prigojin arasında bir anlaşma yapıldığını da iddia etti. Wagner liderinin sahip olduğu servetin büyük bir kısmını Putin'e hibe ettiğini söyledi.

Geçen ay Rusya Soruşturma Komitesi, Prigojin’in ölümünün resmi genetik analizle doğrulandığını açıklamıştı.

Haziran ayında Rusya'da silahlı ayaklanma başlatan Prigojin'in özel uçağı, Moskova'dan St. Petersburg'a giderken yere çakılmıştı. Olayın kaza mı yoksa suikast mı olduğu ise hala belirsizliğini koruyor.
Wagner lideri Prigojin hayatta mı? Rus Analist Soloyev: Venezuela'da saklanıyor - Resim : 1

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Rus Wagner Yevgeni Prigojin