Volkswagen'in Türkiye açıklamasından sonra Romanya girişim başlattı!

Volkswagen'in Türkiye açıklamasından sonra Romanya girişim başlattı!

Türkiye'de araç fabrikası kurmayı değerlendiren Alman otomobil üreticisi Volkswagen'ın bu kararını ertelediği iddiaları üzerine Romanya Ticaret Bakanı Stefan Oprea Volkswagen ile yeniden görüşme başlatma girişiminde bulunduğunu söyledi.

Romanya Ticaret Bakanı Stefan Radu Oprea, Türkiye'de araç fabrikası kurmayı değerlendiren ancak kararı ertelediğini bildiren Volkswagen ile tekrardan görüşme başlatma girişiminde bulunduğunu söyledi.   

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik harekatına tepkilerin ardından Volkswagen'in sözcüsü dün nihai kararın ertelediğini söyledi. Kararın ertelenmesinin ardından Doğu Avrupa ülkeleri bu yatırımı çekebilmek yarışa giriştiler.  

Romen ekonomi gazetesi Ziarul Financiar'a açıklamada bulunan Oprea, "Volkswagen Grubu ile yeniden müzakere başlattık" dedi.  

ALMAN BASINI: VOLKSWAGEN TÜRKİYE'YE FABRİKA KURMAYI ASKIYA ALDI!

Oprea güven oyu almayı başaramayan hükümetin dağılmasının ardından geçici olarak ticaret bakanı görevini yürütüyor.  

Romanya'da halihazırda Renault Grubu'na ait Dacia'nın ve Ford'un üretim tesisleri bulunuyor.  

Romanya'nın sınır komşusu Bulgaristan da Volkswagen'in yatırım için cezbetmeye çalışmıştı. Frankfurter Allgemeine gazetesinin bugünkü haberine göre Bulgaristan araç fabrikasını almak için verdiği mali teşviği iki katına çıkarmaya hazır olduğunu belirtti.     

Volkswagen Romanya haberler Haber Global