Vaka sayılarında patlama yaşandı, Rusya yeni tedbir almayacağını duyurdu

Rusya
Vaka sayılarında patlama yaşandı, Rusya yeni tedbir almayacağını duyurdu

Rusya'dan artan koronavirüs vakaları sonrası yeni tedbirlere yönelik yapılan açıklamada, Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya'nın koronavirüsün (Covid-19) yayılmasına karşı daha katı kısıtlamalar getirmeyi planlamadığını açıkladı

TASS haber ajansında yer alan habere göre, Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov basına yaptığı açıklamada, Rusya’nın koronavirüsün yayılmasına karşı daha katı kısıtlamalar getirmeyi planlamadığını söyledi.

Peskov’un ülkede salgının yayılmasını engellemek için daha katı önlemlerin gerekli olup olmadığı konusunda kendisine yöneltilen bir soruya "Bildiğim kadarıyla bu şu anda tartışılmıyor" şeklinde cevap verdiği belirtildi. Ayrıca Peskov’un, "Enfekte kişilerde belirli bir artış olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda, Moskova’da ve bölgelerde sağlık sistemini harekete geçirmek için alınan önlemler, pandemi belirgin hale geldiğinde daha kontrollü yönetim biçimi sürdürmemize yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı.

Rusya’da son 24 saatte 7 bin 212 kişide daha koronavirüs (Covid-19) tespit edildi. Ülkede toplam vaka sayısı 1 milyon 136 bin 48’e ulaştı.

Rusya’da son 24 saatte 7 bin 212 kişide daha virüs tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 1 milyon 136 bin 48’e yükseldi. Rusya Sağlık Bakanlığı, ülkede 108 kişinin daha öldüğünü, toplam can kaybının ise 20 bin 56’ya ulaştığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BM 75. Genel Kurulu'na hitabında, ''Aşımızı BM çalışanlarına ücretsiz olarak sağlamayı öneriyoruz.'' demişti. Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in BM çalışanlarına ücretsiz Kovid-19 aşısı teklifini örgütün tıbbi biriminin değerlendirebileceğini söyleyerek ''Cömert teklif için teşekkür ediyoruz. Bilimin rehberliğinde hareket ediyoruz ve bu teklif de yine tıbbi birimimizce gözden geçirilecektir.'' ifadesini kullanmıştı. 

 

Kaynak: DHA

Rusya koronavirüs Peskov