Üzerine bin tane kaktüs ve sukulent yapıştırarak ülkeye sokmaya çalıştı

Yeni Zelanda
Üzerine bin tane kaktüs ve sukulent yapıştırarak ülkeye sokmaya çalıştı

Yeni Zelanda'da ülkeye yasadışı yollardan yaklaşık bin tane sukulent, kaktüs ve külotlu çorabına gizleyerek girmeye çalışan kadın, yoğun gözlem ve 100 saat toplum hizmeti cezasına çarptırıldı.

Wendy adıyla tanınan 38 yaşındaki Wenqing Li, 2019'un Mart ayında ülkeye kilotlu çorabına sakladığı ve vücuduna yapıştırdığı 947 sukulent ve kaktüs sokmaya çalışırken yakalanmıştı. Kadının 'yüksek ticari değeri' olduğu belirtilen bitkileri, TradeMe isimli internet sitesi üzerinden satmayı planladığı açıklandı.

Wenqing Li, Mart 2020'de Yeni Zelanda'nın Auckland kentindeki uluslararası havalimanında bir polis köpeği tarafından fark edilmişti. Auckland Uluslararası Havalimanı'ndaki köpeklerin bitkilerin kokusunu alması sonrasında üzerindeki bitkileri tuvalette atmaya çalışırken yakalanmıştı. Wendy'nin vücudunda bulunan bitkilerin toplam değerinin yaklaşık 10 bin dolar olduğu ve aralarında 8 nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan tür olduğu ifade edildi. 

Manukau bölge mahkemesinde Çin'den Yeni Zelanda'ya bitki sokmaya çalışarak iki ayrı biyo-güvenlik yasasını ihlal etmekten suçlu olduğunu itiraf etti.

Yeni Zelanda'da külotlu çoraplarının içinde sakladığı ve vücuduna yapıştırdığı yaklaşık 1000 adet kaktüs ve sukulent (etli bitki) ile yakalanan kadın iki ayrı biyo-güvenlik yasasını ihlal etmekten suçlu bulundu. Ülkeye Çin'den yasadışı biçimde bitki sokmaktan hüküm giyen Wenqing Li, 12 ay süreyle yoğun adli kontrol ve 100 saat kamu hizmeti cezalarına çarptırıldı.

Li Temmuz 2019'da da, benzer bir kaçakçılık olayında yakalanmıştı. Bu tarihte, ambalajları hiç açılmamış görünen iPad çantaları valizinde bulunmuş, bunların içinden 142 tane izinsiz tohum bulunmuştu. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Yeni Zelanda