Üvey babasıydı kocası oldu! Dehşet verici tecavüz davası sonuçlandı

Fransa cinsel istismar Kadına yönelik şiddet Kadın cinayetleri
Üvey babasıydı kocası oldu! Dehşet verici tecavüz davası sonuçlandı

12 yaşındayken kendisine tecavüz etmeye başlayan, önce üvey babası ve ardından kocasıyken cinsel istismara devam eden erkeği silahıyla vurarak öldüren Valeria Bacot'nun davası sonuçlandı. Fransa'da günlerdir süren davada Bacot, mahkemeden alkışlarla uğurlandı.

Üvey baba Daniel Polette, Bacot 12 yaşındayken tecavüz etmeye başlamış, 1990’larda 2,5 yıl hapis yattıktan sonra eve dönerek tecavüz ve istismara devam ettiği Valeria'yı sonunda kendisiyle evlenmeye zorlamıştı. Bu evlilik sonucunda dört çocuğu dünyaya gelen Bacot, Mart 2016’da kendisini fahişelik yapmaya zorlayan Polette'i vurarak öldürdüğünü ve iki çocuğunun yardımıyla cesedini sakladığını itiraf etmişti. Polette’in, evlilik öncesinde 17 yaşındayken onu hamile bıraktığını söyleyen Bacot, Ekim 2017’de tutuklandı.

"ÇOCUKLARIMA DA TECAVÜZ EDER DÜŞÜNCESİYLE YAPTIM"

Valeria Bacot, kendisinden 25 yaş büyük olan Daniel Polette'in, üvey babası olarak girdiği ailesinin evinde, henüz 12 yaşındayken cinsel istismar uygulamaya başladığını öne sürmüştü. 1990'lı yıllarda istismar ortaya çıkınca Polette iki buçuk yıl hapiste kalmış ancak cezası bittikten sonra eve dönen Polette'in cinsel istismarı devam etmişti. Bacot, 17 yaşında iken yaşadığı istismar sonucu hamile kalmıştı. 40 yaşındaki kadın, Polette'in kendisini evlenmeye zorladığını, fiziksel istismar uygulamaya başladığını iddia etmişti.

Pazartesi görülen duruşmada Bacot, bir noktadan sonra Polette'in kendisini ailecek kullandıkları arabada fuhuşa zorladığını söylemişti. Bu sırada bir kişinin kendisine tecavüz etmesi üzerine eşinin arabada sakladığı tabancayı aldığını ve Polette'i vurarak öldürdüğünü anlatmıştı.

Bacot, Polette'in çocuklarına da kötü davrandığını ve ileride onlara da aynı şekilde tecavüz etmesinden endişelendiğini belirtmişti. Çocuklar da babalarının kendilerine şiddet uyguladığını ve cinsel istismarda bulunduğunu söylemişti.

 

FRANSA HÜKÜMETİNE DAVA AÇTILAR

Valérie Bacot'nun avukatları, çocukların iki defa Daniel Polette'i polise şikayet ettiğini, ikisinde de yetkililerin hiçbir müdahalede bulunmadığını söyledi.

Fransa'da kendisine yıllarca cinsel istismarda bulunan ve tecavüz eden eşini öldürmekten yargılanan Valérie Bacot'nun avukatları, kadını şiddete karşı koruyamadığı gerekçesiyle Fransa devletine dava açtı.

BİNLERCE KİŞİ DESTEK VERDİ

Bacot’un öyküsünü konu alan kitap geçen ay piyasaya sürüldü. Onun yaşadıkları Fransa’yı ayağa kaldırdı; davaya giden süreç Fransız basınında geniş yer buldu. Binlerce kişi ceza almaması için destek verdi.

ALKIŞLARLA SERBEST KALDI

Fransa’da medya ve kamuoyunun yakından takip ettiği Valerie Bacot davası sona erdi. Önce üvey babası sonra da kocasıyken kendisine yıllarca cinsel şiddet uygulayan kişiyi öldüren Bacot serbest bırakıldı. Mahkeme, 5 günlük yargılamanın ardından 4 yıl hapis cezasına çarptırdığı Bacot’ın, 1 yılını tutuklu geçirmesini göz önünde bulundurarak, 3 yıl tedavi görme şartı ile serbest kalmasına karar verdi.

Alkışlarla mahkemeden uğurlanan Bacot, "Mahkemeye ve destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Tüm kadınlar ve mağdurlar için şimdi yeni bir mücadele başlıyor. Zihinsel ve fiziksel olarak rahatladım" dedi.

Bacot davası, ülkede kadına şiddetle mücadele açısından emsal olarak nitelendiriliyor. Bacot'un yaşadıkları Fransa’yı ayağa kaldırırken, serbest bırakılması için başlatılan imza kampanyasında 600 bin imza toplanmıştı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Valeria Bacot Fransa cinsel istismar